Trends Vastgoedgids

Als Trends abonnee heb je toegang tot

Web weergave

De prijsstijgingen op de vastgoedmarkt beginnen af te vlakken en in reële termen stabiliseren de vastgoedprijzen. De nieuwste cijfers tonen wel een verschil tussen de huizenmarkt en de appartementenmarkt.

VASTGOED

Terwijl de hoge energieprijzen aanzetten tot reflectie, wordt stilaan duidelijk dat ook water schaars is. In Veurne toont het Suikerpark de weg aan alle duurzame wijken die behalve op energie ook op slim waterbeheer willen inzetten.

WEST-VLAANDEREN

Aan voorbeelden van duurzame wijken is er geen gebrek in Oost-Vlaanderen. Maar het echte werk moet nog beginnen: de bestaande wijken en verkavelingen verduurzamen. De stad Gent neemt het voortouw.

OOST-VLAANDEREN

Op de Oost-Vlaamse huizenmarkt bereikt de mediaanprijs het ronde bedrag van 300.000 euro. Ook appartementen en bouwgronden werden opnieuw duurder in de eerste helft van dit jaar.

OOST-VLAANDEREN

Duurzaamheid behelst meer dan de installatie van enkele warmtepompen en zonnepanelen. Water, biodiversiteit en circulariteit zijn evengoed aandachtspunten. En ook betaalbaarheid is een thema dat aan belang wint. 'Een duurzame wijk is ook een sociale wijk'.

ANTWERPEN

Ondanks de aanhoudende prijsstijgingen blijft de provincie Antwerpen een relatief goedkope vastgoedmarkt. Dat geldt in het bijzonder voor appartementen.

ANTWERPEN

In de provincie Limburg is de socialehuisvestingsmaatschappij Cordium een trekker in duurzame wijkprojecten. Ze pionierde vorig decennium al met De Broekerwinning in Kuringen, een sociale wijk die zijn tijd toen ver vooruit was en nog verre van achterhaald is. "Je moet kunnen inspelen op nieuwe technologie."

LIMBURG

Terwijl huizen nog een flink stuk duurder werden in Limburg, lijken de prijzen van appartementen er te stabiliseren.

LIMBURG

Met prijsstijgingen in alle segmenten blijft Vlaams-Brabant de duurste provincie voor vastgoed van het land.

VLAAMS-BRABANT

Het noorden en het noordwesten van Brussel lijken aan een inhaalbeweging bezig. Elsene blijft de meest gewilde gemeente van Brussel.

BRUSSEL

Behalve in Ukkel, Anderlecht en Evere waren de prijsstijgingen in het Hoofdstedelijk Gewest gematigder in de eerste jaarhelft. De huurprijzen dalen hier en daar zelfs wat. Voor een goed rendement moet je in Evere zijn.

BRUSSEL

De huizenprijzen blijven hoog, maar de bliksemsnelle stijging van vorig jaar is in de eerste helft van het jaar afgezwakt.

WAALS-BRABANT

Ook in Henegouwen stijgen de prijzen. In Silly klimt de prijs van huizen zelfs boven 300.000 euro.

HENEGOUWEN

De huizenprijzen stijgen, met name in gemeenten als Gedinne, Doische, Ohey, Houyet en Havelange.

NAMEN