Trends Vastgoedgids

Web weergave

In 2019 verkeerde de Belgische vastgoedmarkt nog in een opperbeste stemming. De aankondiging van de afschaffing van de woonbonus in Vlaanderen veroorzaakte in het najaar wel wat nervositeit, maar in het licht van de marktverlamming door de coronacrisis lijkt dat slechts een akkefietje.

VASTGOED

Zodra er meer zicht is op het einde van de gezondheidscrisis, kan de woningmarkt herleven. Gezinnen zullen aarzelen met de aankoop van een woning, maar beleggers blijven op zoek naar een veilige investeringshaven. De meeste waarnemers verwachten een relatief kleine prijsdaling.

VASTGOED

Vastgoed is meer dan locatie, locatie en locatie, vinden Davy Demuynck en Kristof Vanfleteren, de CEO's van ION. De West-Vlamingen kijken met een eigenzinnige blik naar hun vak. "Ook in een kleine stad als Veurne is plaats voor vernieuwende woontypes."

VASTGOED

De vraagprijzen van nieuwbouwappartementen in West-Vlaanderen stijgen opnieuw. Kortrijk is de deelmarkt met de sterkste prijsevolutie in vijf jaar.

VASTGOED

Woningen en appartementen werden 5 procent duurder in Oost-Vlaanderen. In vijf jaar dikten de woningprijzen met bijna 20 procent aan.

VASTGOED

De vraagprijs van Gentse nieuwbouwappartementen explodeert. De ruime kloof met de rest van de provincie neemt nog toe.

VASTGOED

Energiemaatregelen stuwen de prijs van nieuwbouw omhoog. De renovatie van verhuurwoningen is ook duur en dwingt eigenaars te verkopen aan ontwikkelaars. Daniel Buschman, de topman van de beroepsvereniging voor makelaars CIB, pleit voor een belasting op de reële huurinkomsten.

VASTGOED

In de provincie Antwerpen zijn nog appartementen te vinden die het gemiddelde gezin kan betalen. Huizen en gronden zijn heel wat minder betaalbaar.

VASTGOED

De prijsstabilisatie op de markt van de nieuwbouwappartementen in de provincie Antwerpen bleek van korte duur. Overal gaan de prijzen weer vlot hoger.

VASTGOED

Limburg staat weer eenzaam aan de top als goedkoopste provincie van Vlaanderen voor huizen en bouwgronden. In Hasselt stijgen de prijzen in een rustig tempo verder, na een eerdere hausse.

VASTGOED

Ondanks een aanhoudende inhaalbeweging is Limburg nog altijd de place to be voor zacht geprijsde nieuwbouwappartementen.

VASTGOED

Vlaams-Brabant is de duurste appartementenmarkt van het land. Ook voor woningen en bouwgrond is het geen markt voor kleine beurzen.

VASTGOED

De vraagprijzen van nieuwbouwappartementen in Vlaams-Brabant blijven stijgen. In de provinciehoofdstad Leuven verloopt de prijsontwikkeling wel opvallend trager.

VASTGOED

De ontwikkelaar Kris Verhellen en de architect Johan Anrys zijn ervan overtuigd dat Brussel een veel aantrekkelijkere stad kan worden. Verdichting kan daarbij helpen. Maar niet op om het even welke manier.

VASTGOED

In Brussel blijven de prijzen stijgen. De huizen gingen er met 4 procent op vooruit. De appartementen trekken met een stijging van 6 procent de lijn van het vorige halfjaar door.

VASTGOED

Het is zeldzaam, maar de prijzen van nieuwbouwappartementen zijn sinds vorig jaar stabiel gebleven in Brussel.

VASTGOED

Het Brabantse landschap verandert almaar sneller. Het aantal appartementen neemt toe en de mobiliteit neemt af. Een aantal inwoners blijft moeite hebben met die verdichting. De politiek doet te weinig om hun levenskwaliteit te handhaven.

VASTGOED

De prijzen van de appartementen stijgen weer in Waals-Brabant. Ze liggen in de lijn van die in het nog steeds dure Vlaams-Brabant.

VASTGOED

Terwijl de prijzen in de meeste gemeenten van de provincie licht stijgen, dalen ze op het Brabantse Gouden Plein al sinds 2014.

VASTGOED