Trends Vastgoedgids

Web weergave

Afgaand op de prijsevolutie heeft de Belgische vastgoedmarkt geen last van een coronadip. In alle segmenten en regio's noteerden de notarissen prijsstijgingen.

VASTGOED

West-Vlaamse bouwgrond is de voorbije tien jaar gestaag duurder geworden. Tien jaar geleden was West-Vlaanderen nog de op een na goedkoopste Vlaamse provincie, nu is het de duurste.

WEST-VLAANDEREN

Huizen zijn de voorbije tien jaar 55 procent duurder geworden in Oost-Vlaanderen. Dat is de sterkste stijging van alle Belgische provincies.

OOST-VLAANDEREN

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is de provinciehoofdstad van Antwerpen goedkoop voor appartementen. Tenminste, voor kleine appartementen. Mechelen is heel wat duurder.

ANTWERPEN

Zuid-Limburgse woningen blijven goedkoop voor kooplustigen. Het landelijke Zonhoven is een optie voor vermogende gezinnen, vlak bij Hasselt. Nieuwbouwvilla's zijn er voor de happy few.

LIMBURG

De huizenprijzen in Vlaams-Brabant zijn in de voorbije tien jaar met 43 procent gestegen. In nagenoeg alle randgemeenten van Brussel en Leuven ligt de mediaanprijs nu boven 300.000 euro.

VLAAMS-BRABANT

Marnix Galle pleit voor meer groen in de stad. Meer ruimte voor fietsers? Fantastisch, vindt de voorzitter van Immobel. Maar hij laakt ook het restrictieve vergunningenbeleid in onze steden. Omdat het leidt tot schaarste op woningmarkt, waarvan vooral de lagere inkomensgroepen de dupe zijn.

BRUSSEL

De coronacrisis heeft zeker geen domper gezet op de prijsstijging in de hoofdstad. Sommige noordelijke gemeenten hebben hun markt sterk zien verhitten. Het wordt ook moeilijk om in het zuiden en het zuidwesten van de hoofdstad een huis te vinden voor minder dan 500.000 euro.

BRUSSEL

De coronacrisis leidt niet tot een tempering van de vraagprijzen op de Brusselse appartementenmarkt. In sommige gemeenten is er zelfs een hausse.

BRUSSEL

Zoals overal heeft ook de Luikse markt geprofiteerd van het corona-effect en de behoefte aan ruimte. De prijzen stijgen in overeenstemming met het regionale gemiddelde. Vooral de appartementenmarkt doet het zeer goed.

LUIK

In Namen is de zoektocht van vastgoedkopers naar huizen met een tuin voelbaar. Telewerken heeft de afstand tot de hoofdstad minder belangrijk gemaakt.

NAMEN

Nergens zijn de huizenprijzen zo hard gestegen als in de provincie Luxemburg. In een jaar kwam er liefst 14 procent bij. Ook bij de appartementen was er een mooie stijging (+8%).

LUXEMBURG