Trends Style Magazine

cover Trends Style Magazine

Lees nr. 08 | 6 oktober 2022

Als Trends abonnee heb je toegang tot

Web weergave

Uw avatar die uw digitale horloge draagt, is dat het nieuwe normaal? NFT's in de horlogerie, de voordelen en de nadelen, de geestdrift en de twijfels: op verkenning in het metaversum.

WATCH STYLE

Chrono24 is 's werelds grootste online marktplaats voor luxehorloges. CEO Tim Stracke is dan ook de ideale persoon voor een gesprek over vertrouwen, meerwaarde, passie en markttrends.

WATCH STYLE

Het kostbaarste uurwerk van Fon Martens, de zaakvoerder van juwelier Colman, is zijn Breitling Chronomat Evolution uit 1999, niet vanwege het prijskaartje, maar vanwege de symbolische waarde.

MY PRECIOUS

Cultuur is een doorlopende vertoning. Tijdens een ceremonieel event in de Brooklyn Academy of Music (BAM) in New York werden, in het kader van het Rolex Arts Weekend, de tien namen onthuld van het Rolex Mentors and Protégés Arts Initiative, editie 2023-2024.

WATCH STYLE

Wat horloges zo bijzonder maakt, is het verhaal dat ze meedragen. In het geval van het Ranger-model bij Tudor leest dat verhaal als een avonturenroman, zelfs zeventig jaar na de legendarische British North Greenland Expedition.

WATCH STYLE

Verlichting hoeft niet louter functioneel te zijn. Jonge ontwerpers pakken steeds vaker uit met een lichtobject als kunst. 'Sculpturaal' heet het modewoord in de designwereld. Getuige daarvan deze vier Belgische blikvangers.

DESIGN STYLE

Wanneer ontwerper Piet Boon en chef Sergio Herman elkaar treffen in hun gedeelde passie voor kunst en design dan wordt er veel gegekscheerd en gelachen. Trends Style sprak met hen in het Strandhotel Cadzand-Bad, waar ze samen nieuwe plannen voor het hotel bespreken.

DESIGN STYLE

Carole Bajings (49) werkt al 22 jaar als designer. Tijdens de Dutch Design Week eind deze maand lanceert ze samen met het ontwerpersduo Daphna Laurens het merk MSMSHP, voor hedendaagse ontwerpen in museumshops.

THE PLAYLIST

Een bed is een bed. Soms is het iets hoger, soms iets breder, maar de basisvorm is nagenoeg altijd dezelfde. "Net daarom wilde ik eens iets helemaal anders doen", vertelt designer Roel Vandebeek, die van het Belgische label Magnitude carte blanche kreeg voor zijn Starry Night.

DESIGN STYLE

Architect Santiago Calatrava meets kunstenaar Daniel Buren. Een jaar lang krijgt het station Liège-Guillemins een artistieke toegevoegde waarde: 'Comme tombées du ciel, les couleurs in situ et en mouvement'. De officiële inhuldiging is op 15 oktober, maar Trends Style licht al een tip van de sluier op.

ART STYLE

Precies honderd jaar geleden zag de heer Jean Rédélé in het Noord-Franse Dieppe het levenslicht, zijn automerk Alpine volgde 33 jaar later. Trends Style trok naar de bakermat van het Franse sportwagenmerk in Normandië, om uit te zoeken waarom die succesformule nog altijd werkt.

CAR STYLE

Botulinetoxine is een van de courantste esthetische behandelingen, die almaar populairder wordt. Met reden, volgens dokter Ingrid Van Riet. Dokter Jan Vermeylen waarschuwt: "De populariteit vraagt om meer visie en reglementering"

LOVER / HATER

Wat Domaine de la Romanée-Conti is voor Frankrijk, is Vega Sicilia voor Spanje: de absolute top. Er waren dan ook maar veertig wijnjournalisten uit de hele wereld uitgenodigd voor een degustatie van veertig jaargangen. Omdat veertig jaar geleden de familie Alvarez het iconische domein overnam.

FOOD STYLE