Als Trends abonnee heb je toegang tot

Web weergave

Wie tieners (of twintigers) in huis heeft, heeft het ongetwijfeld al gemerkt: lage jeansbroeken, korte tops en ultra-minirokjes zijn weer helemaal terug. Nochtans is Y2K, de mode uit de beginjaren 2000, heel lang verguisd door liefhebbers van esthetica. Trends Style ging op zoek naar het waarom van deze bizarre tendens.

FASHION STYLE

Christian Wijnants (44) opende net een nieuwe flagshipstore in Berlijn. Voor dit najaar tekende hij een collectie met veel breiwerk. "Cocoonen en je goed voelen in je kleren is belangrijk. Het mooiste dat me kan overkomen is dat ik een vrouw spot in mijn kleren en ja, ik spreek die dan aan" (lacht).

THE PLAYLIST

Drie jaar geleden showde Brandon Wen (29) zijn mastercollectie aan de Antwerpse Modeacademie, nu staat hij er zelf aan het roer, als opvolger van Walter Van Beirendonck. Met de excentrieke Amerikaan kiest de academie voor continuïteit in creativiteit, maar ook voor vernieuwing.

FASHION STYLE

Het It-accessoire is geen handtas maar een harnas. Dat weten onder andere Eva Longoria, Kristen Stewart, Gwen Stefani en Shakira al, en sinds Kylie Jenner haar liefde verklaarde op Instagram weten fashionista's nu ook wie zulke harnassen maakt: Yvonne Reichmuth, de Zwitserse oprichtster en creative director van YVY.

FASHION STYLE

Enfant Précoce twijfelde tussen hiphop en mode, maar koos uiteindelijk voor de schilderkunst. Nu die kunst door modelabels als Le Tanneur en adidas wordt toegepast, lijkt de cirkel rond.

FASHION STYLE

Serena Williams prijkt met haar creaties in het septembernummer van Vogue, Dior vroeg haar om samen te werken en ook voor Adidas Originals creëerde ze een collectie. Haar naam: Grace Wales Bonner. De Brits-Jamaicaanse ontwerpster is dé rijzende ster aan het modefirmament.

FASHION STYLE

Er was een tijd dat het woord 'wellness' synoniem stond voor een jacuzzi. Vandaag hacken we ons onder diezelfde noemer een weg naar een beter lichaam, betere hersenen, een beter welzijn én een beter geweten.

BEAUTY STYLE

Clean beauty, cosmetica zonder schadelijke stoffen zeg maar, heeft de schoonheidsindustrie voorgoed veranderd. Het bracht meer transparantie, bewustzijn en een beter geïnformeerde consument. Maar ook desinformatie en angstmarketing. En daar komt nu steeds meer reactie op.

BEAUTY STYLE

Jake Dyson lanceert de eerste wearable die de omgevingslucht zuivert. Als het van de ingenieur afhangt, lopen we binnenkort allemaal in onze eigen bubbel zuivere lucht te ademen.

BEAUTY STYLE

De nieuwste trend in expoland is immersief, waarbij het werk van grote kunstenaars digitaal tot leven wordt gebracht. Is zo'n belevingstentoonstelling, zonder écht kunstwerk, een bezoekje waard? Manu Braff knikt, Dave Mestdach schudt van nee.

LOVER / HATER

Stijn De Wandeleer schrijft maandelijks een gedicht over het leven en wat hem daarin beroert.

POËZIE