Trends Style Magazine

cover Trends Style Magazine

Lees nr. 05 | 9 juni 2022

Web weergave

"Geloven in jongelui is geloven in de toekomst. En wat dat betreft is er nog veel werk aan de winkel", schrijft Trends Style-hoofdredacteur An Bogaerts.

EDITO

Grote modehuizen wilden haar al in huis halen maar juweelontwerpster Laurence Ardies (27) lanceert dapper haar eigen label met karakteristieke kleurstenen. Niet toevallig prijkt ze nu als jongste en enige Belgische in 100 Women of Jewelry, een internationaal koffietafelboek én een expositie in New York. "En toch wil geen enkele bank zelfs maar een rekening voor me openen."

ACCESSORY STYLE

We kruisten Lewis Hamilton, Bernard Arnault en uiteraard duizenden liefhebbers van fraaie uurwerken. De belangrijkste vaststelling op Watches & Wonders: veel horlogers zoeken nieuwe materialen om hun producten lichter, krasvrijer of aantrekkelijker te maken. Trends Style selecteerde acht hoogtepunten.

ACCESSORY STYLE

Verwoed en soms wanhopig jagen horlogemerken op connectie met jongeren. Hoe kunnen ze met hun dure uurwerken de millennials en zelfs generatie Z bereiken? Toch bestààn ze, de jonge horlogefreaks. Trends Style sprak met drie twintigers over hun passie voor mechanische tijdmeters.

ACCESSORY STYLE

Het exacte tijdstip bepalen op meerdere plaatsen tegelijk? Kinderspel met een smartphone. Maar zonder wifi, bluetooth of satelliet is het een technisch huzarenstuk waar alleen de crème de la crème van de horlogerie zich aan waagt.

ACCESSORY STYLE

De tijden dat vegetariërs beteuterd stonden te staren naar het inspiratieloze saladebuffet, terwijl overdadig gemarineerde brochettes en kippenboutjes lagen te sudderen op de grill, liggen ver achter ons. Wie plantaardig eet, kan dat ook op houtskool, idealiter op de restwarmte die luistert naar de poëtische term afterglow.

FOOD STYLE

Een olympische gouden medaille weegt best wel wat. En 32 jaar oude champoef is geweldig lekker. Om maar te zeggen: een bezoek aan het legendarische champagnehuis Moët & Chandon is iets wat je niet licht vergeet. Vooral niet als je vergezeld wordt door twee hockeykampioenen. Want, zo weten Vincent Vanasch en Tom Boon, "alle goeie momenten vier je met champagne".

FOOD STYLE

Wat moet je doen wanneer je meer diversiteit in de agricultuur van Haspengouw wil zien? Whisky stoken, bijvoorbeeld. Dat was het idee van Etienne Bouillon, de master distiller van Belgian Owl, een 100 procent Belgische whisky.

FOOD STYLE

Chef Maarten Van Essche (43) is een gediplomeerde interieurarchitect. Vandaar het uitgepuurde interieur van zijn restaurant, Magma. Toen Els Van Den Berghen van handtassenlabel Awardt vroeg of ze het restaurant als locatie kon gebruiken voor een shoot, kwamen daar meer plannen van. Nu fietst Van Essche elke dag van Mechelen naar huis met zijn zelf ontworpen Awardt-tas op de rug. "Gemaakt van afvalleder uit de vleesindustrie."

THE PLAYLIST

Niet focussen op wat je eet, wel op wanneer je dat doet. Dat is het principe van Intermittent Fasting, het 'dieet van de sterren'. Onder andere Jennifer Aniston zweert erbij. Servaas Bingé geeft ze gelijk, Michaël Sels heeft zijn twijfels.

LOVER / HATER