Als Trends abonnee heb je toegang tot

Web weergave

"Tot vandaag wordt de term nog vaak geïnterpreteerd als 'de wet van de sterkste'. Maar Darwin heeft nooit beweerd dat de sterkste soort de grootste overlevingskansen heeft, wel de soort die zich het best weet aan te passen aan veranderingen in haar omgeving", zegt Trends Style-hoofdredacteur An Bogaerts.

EDITO

Elke dag uren in de file slijten om naar je saaie bureau te rijden? Nee, dank je, zegt de jonge generatie werknemers. En dus moeten bedrijven inventief zijn met hun werkomgeving. De start-up Annie Where levert mobiele kantoorpods in de tuin, op de parking of eender welke andere plek die je weet te inspireren. "Office pods kunnen de bedrijfswagens van de toekomst worden."

OUTDOOR STYLE

Terwijl we in de jaren negentig al onze tuinen recht en strak wilden, overheerst nu de tendens naar wild, organisch en afgerond. Tuinarchitect Stefan Morael nuanceert: "Net het contrast tussen recht en rond creëert schoonheid."

OUTDOOR

De Zuid-Afrikaanse ontdekkingsreiziger Mike Horn reisde als eerste ongemotoriseerd de wereld rond, zwom de Amazonerivier af en stapte dwars door Antarctica. Vandaag is zijn grootste uitdaging het motiveren van jongere generaties om de oceanen te redden. Met als belangrijkste boei: YouTube.

OUTDOOR

De basis van een goede fiets? Een goed zadel. Eens je een goed zadel hebt gevonden, stap je daar letterlijk niet graag meer vanaf. Dat inspireerde het ondernemerskoppel Stefan Van Ouytsel en Annelies Geukens om oude, versleten zadels op te knappen en zelfs te personaliseren. "Op een fiets van 10.000 euro kun je nu eenmaal geen flutzadel zetten."

SPORTS

De Belgische ondernemer Emmanuel Guisset (39) is medeoprichter en CEO van Outsite, een netwerk van co-working- en co-livingplekken op exotische locaties. Allemaal ontstaan vanuit zijn liefde voor de surfplank.

SPORTS

Mix de opkomst van nostalgie in bange tijden, de nood aan lichaamsbeweging waar je blij van wordt en de comeback van zowel lycra als Jane Fonda. Ziedaar de verklaring voor de revival van 'eighties aerobics'. Trends Style trok de beenwarmers aan.

GETEST

De laatste tijd zie je weer vaker gewone oortjes met draad. Wat is er mis met draadloze oortjes? Audiospecialist Jamie Biesemans weet het. Radiomaker Nelles De Caluwé denkt er het zijne van.

LOVER / HATER

Fotografe Frieke Janssens (41) werkte twee jaar lang aan de expo 'Lightness' die tot 12 juni is te zien in CC Knokke. "De rode draad in alles wat ik mooi vind is spanning." Ont-spannen doet ze dan weer graag bij een etentje met vriend(inn)en.

THE PLAYLIST

Wanneer je er sinaasappelschil en gin bij doet, krijg je een negroni. Maar mix het met kunst en design, en je krijgt een label dat creativiteit en schoonheid hoog in het vaandel draagt. Campari richt op de prestigieuze Collectible-beurs een bijzondere ruimte in voor vijf toptalenten. Een selectie die ook de goedkeuring draagt van Trends Style.

DESIGN

Vraag trendwatchers naar voorspellingen over wellness en gezondheid en het woord 'adaptogenen' zal sowieso vallen. Deze plantenextracten worden al eeuwenlang in de traditionele Indiase en Chinese geneeskunde gebruikt, maar zijn nu onze westerse hoop op een evenwichtig, gezond en stressvrij bestaan.

HEALTH