Trends Style Magazine

Web weergave

De flamboyante Virginie Morobé staat bekend om haar ondernemende knaldrang. Getuige daarvan de gloednieuwe Knokse flagshipstore die net de deuren opende. Toch huist er een landelijke mus in de hooggehakte dame.'Ik sta iedere dag achter het fornuis'.

PRESS PAUSE

Grenzen vervagen tussen luxe en winkelstraat, tussen mannen- en vrouwenmode, tussen 'avantgarde' en sportswear, tussen 'real life' en cyberspace, tussen Barbie en Balmain. Wat overblijft is één kaleidoscopisch mode-multiversum. Een gulzig multiversum, dat alles op zijn pad verovert en verorbert, van cinema over musea tot horeca.

FASHION STYLE

Na succesvolle samenwerkingen met onder andere Maison Kitsuné, Thom Brown en het urban sportlabel UNRUN4254 slaat Samsung nu de handen in mekaar met het toonaangevende Belgische modemerk ARTE. Want één plus één is drie. Of S22 in dit geval.

FASHION STYLE

Sportlui zijn de nieuwe celebrities. Dat je niet langer model of acteur hoeft te zijn als gezicht van een modemerk bewijst Fabio Quartararo, de eerste Franse wereldkampioen ooit in de MotoGP-klasse.

FASHION STYLE

Zet een rasechte topsporter, een enthousiaste onderneemster en een Belgisch innovatiebedrijf samen en het resultaat is een revolutionaire sportbril. Getest door Tom Boonen, verkocht door Eline De Munck en in 3D geprint met poeder uit bonen. "De meest duurzame aanpak in de brillensector", aldus Alireza Parandian van Materialise.

DESIGN STYLE

Tussen wasmachines, in koffiebars, ten midden van de natuur of in hotels: toon me je co-working plek en ik zeg wie je bent. Net voor Art Brussels opent Fransman Frédéric de Goldschmidt Cloud 7, waar artistieke zielen kunnen werken tussen 1500 vierkante meter hedendaagse kunst.

DESIGN STYLE

"Mijn eigen slaapkamer is een gevangenis", lacht de Braziliaanse toparchitect Marcio Kogan. "Toen ik mijn appartement in de seventies inrichtte was die ruimte immers totaal niet belangrijk." Vandaag is de situatie helemaal anders en wint Kogan met het Brasilia bed dat hij voor Minotti ontwierp de Wallpaper Award voor Beste Stille Ruimte. "Echt alleen zijn is een luxe geworden."

DESIGN STYLE

Nog luxueuzer dan wonen in het groen is wonen aan het water. Fonkelende architectuur zit in de lift, zo weten architecten en ontwikkelaars. Wij keken binnen bij residentie Leiepark in Sint-Denijs-Westrem. "Mooie locaties maken het verschil"

DESIGN STYLE

Albane Paret (37) runt samen met haar partner Micha het communicatiebureau Club Paradis, gespecialiseerd in kunst, design en architectuur. 'Mijn werk is mijn hobby.'

THE PLAYLIST

"You can find me in the club, bottle full of bub" zong 50 Cent twintig jaar geleden al. Een fles champagne volstaat echter niet meer om 'erbij' te horen. Steeds meer merken komen met creatieve manieren om een exclusief clubgevoel te creëren. Bij Bentley wordt dat sentiment niet alleen gevoed door het bezitten van een luxewagen, maar ook door The Bentley Network App. Swipen met de pink omhoog.

CAR STYLE

Wie een nieuwe oude wagen koopt of verkoopt, moet de nodige papieren kunnen voorleggen. Maar wat doe je als er blanco's in de historiek van je oldtimer/youngtimer zitten? CE-GO, het nieuwste project van serial entrepreneur Gregory Redlich, vult zulke administratieve gaten op voor zowel particuliere liefhebbers als D'Ieteren Gallery.

MORE STYLE

Penalty's trappen, struikelen en scoren met een imaginaire bal. Het mooie en tegelijk tragische onderwerp van Haram Football, de film van kunstenaar Francis Alÿs die als inspiratie dient voor het Belgische paviljoen op de 59ste Biënnale van Venetië. Curator Hilde Teerlinck geeft de voorzet voor wat een artistieke topmatch moet worden.

ART STYLE

De meest gekoesterde vintage vondst van Valéry Gijsemberg (35), Senior PR & Communications Manager bij The Bicester Collection, is zijn Manual Wind horloge van Omega in 18 karaat roségoud uit 1960.

MY PRECIOUS

Zo goed als iedereen drinkt het, en dus heeft iedereen er een mening over: natuurwijn. We brachten twee uitgesproken stemmen samen en zochten de nuance op.

MORE STYLE

De democratisering van het zwarte goud. Dat is de missie van het Belgisch-Italiaanse ondernemerskoppel Maxime Backx en Joanna Cacciola en hun gloednieuwe merk Céleste Caviar. Als saffraanhandelaar onderhandelt Backx in Iran de kaviaar tot een betaalbare prijs om hem daarna rechtstreeks via de webshop de verkopen.

FOOD STYLE

Een gezonde geest in een gezond lichaam. De spa van de toekomst biedt dan ook meditatiesessies, ademhalingstechnieken en zelfs massages van de hersenen aan. Onze journaliste stelde meteen haar grijze massa ter beschikking.

MENTAL HEALTH GETEST

Stijn De Wandeleer schrijft maandelijks een gedicht over het leven en wat hem daarin beroert.

POËZIE