Trends Style Magazine

cover Trends Style Magazine

Lees nr. 10 | 8 december 2022

Als Trends abonnee heb je toegang tot

Web weergave

Onvoorspelbaarheid is niet de beste vriend van radiomaker Sven Ornelis. Hij duikt dan ook zelden op in televisiespelletjes of interviews. Maar een strakke planning en zin voor perfectie hebben ook voordelen. Een prachtig gedecoreerd huis bijvoorbeeld, en etentjes met een bijzonder hoog restaurantgehalte. "In alles wat ik onderneem wil ik me voor honderd procent smijten", zegt Ornelis, die deze feestdagen ook nog eens een eigen champagne lanceert.

PRESS PARTY

Dat mensen sneller naar opvallende make-up grijpen in tijden van recessie, is een sociologisch gegeven. De vertaling daarvan zien we luid en duidelijk in de make-uptrends van winter 2022-2023: felle kleuren, glanzende huid, glitters en glam. Een feestje op het gezicht, zeg maar.

PARTY STYLE

Kommetjes op poten, glazen met gaten en schalen uit hennep. Steinbeisser vraagt kunstenaars om duurzaam servies te ontwerpen zonder dat ze daar enige ervaring in hebben. Vervolgens vragen ze een grote chef om - vaak voor het eerst - plantaardig te koken en de gerechten op die vreemde borden te serveren. Het resultaat? Een avond vol ongemakkelijke verwondering.

PARTY STYLE

Nele Ost en haar man Yann Callaert namen het roer over van de topbloemenzaak Daniel Ost. The man himself is al twee jaar met pensioen. Dat de overgang haast onopgemerkt verliep, vinden ze geen probleem: "Het grootste compliment is dat niemand ziet dat iemand anders de boeketten maakte."

PARTY STYLE

Heb je voor elk type wijn een ander wijnglas nodig? Producenten en handelaars doen het ons graag geloven. Zo werd een heuse business van wijnglazen ontwikkeld, waar gestreden wordt om het mooiste design. En het hoogste marktaandeel.

PARTY STYLE

Wordt een smaakbeleving nog intenser met de juiste muziek? Het prestigieuze champagnehuis Krug vroeg Ryuichi Sakamoto, bekend als de componist van onder andere The Revenant en The Last Emperor, een symfonie te schrijven op basis van drie topcuvées uit 2008. Trends Style liet zich onderdompelen in deze bijzondere ervaring, die na een ontmoeting met Janet Jackson mogelijk nóg onvergetelijker werd.

PARTY STYLE

Liezl Vervloet verzamelt vintage designer- kleding voor haar Instagram-winkel Pomchi.li, maar de jurk van Jean Paul Gaultier die ze onlangs op de kop tikte, houdt ze toch zelf bij.

MY PRECIOUS

Whiskey maken is niet gemakkelijk, erop verdienen nog moeilijker. Het duurt immers jaren en kost een rib uit je lijf. Dat geldt al helemaal voor Amerikaanse whiskey, omdat er pas recent vraag naar is. Met een gewaagde Cost Be Damned-strategie wist Michter's het tij echter helemaal te keren.

PARTY STYLE

Lang werd aangenomen dat Patek Philippe in 1868 het allereerste polshorloge creëerde voor de Hongaarse gravin Kocewicz. Tot Emmanuel Breguet 25 jaar geleden onder een flinterdun laagje stof in de archieven een orderboek vond, waarin sprake is van het horloge 'nr. 2639', in 1812 gecreëerd voor de koningin van Napels.

WATCH STYLE

Voor het eerst in haar geschiedenis opende L'Institut Joaillerie Cartier enkele weken geleden de deuren voor enkele journalisten en vrienden van het huis. Trends Style snuisterde in de coulissen en ontdekte een uitzonderlijke knowhow die generaties lang is overgedragen.

ACCESSORY STYLE

De immersieve expo Untold Stories van de overleden modefotograaf Peter Lindbergh landt na een succesvolle Europese tournee in het Vanderborghtgebouw. Lindbergh lanceerde niet alleen de carrières van Kate Moss en Naomi Campbell, hij verhief modefotografie tot een kunstvorm. Trends Style sprak met zijn zoon Benjamin. "Zelf was hij niet echt modebewust"

ART STYLE

Ontwerper Charles Kaisin (50) is vooral bekend van zijn op origami gebaseerde K-Bench uit 2007. Intussen werkt hij voor prestigieuze labels als Delvaux en Hermès en maakt hij furore met zijn 'Surrealist diners', waar hij al zijn creativiteit bundelt in spectaculaire feesten.

THE PLAYLIST

Van GoldenEye over Spectre tot No Time to Die: de Omega Seamaster is al 27 jaar lang de getrouwe metgezel van James Bond. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de Zwitserse horlogefabrikant ter ere van de 60ste verjaardag van de MI6-agent twee nieuwe Omega Seamasters voorstelt. Trends Style was erbij en ging samen met Daniel Craig op geheime missie.

WATCH STYLE

Tegenwoordig kun je geen kopje gewone koffie meer bestellen of het heet een 'americano'. Maar vraag er in hemelsnaam geen melk bij of je krijgt de koffie-Gestapo op je dak. Is specialty coffee beter? Of is het vooral een generatieverschil?

LOVER / HATER

Binnenkort kun je in Limburg onder de grond fietsen, in de mergelgrotten van Riemst. Wat mergelgrotten zijn, en wat voor heerlijke effecten mergel zoal kan hebben, ontdekte Trends Style op een gloednieuwe gastronomische fietsroute langs akkerlanden en mergelwanden.

TRAVEL STYLE

De favoriete plekken van Dennis Claus, head of business innovation bij SanMar

TRAVEL STYLE