Web weergave

De beurstabellen kleuren dieprood, door de vrees voor de economische impact van het coronavirus. De Bel-20 verloor sinds zijn jaarpiek in februari al bijna 13 procent. Bij dat verlies moeten we toch een kleine kanttekening maken. De Brusselse beursindex belandde na een stevige opwaartse rit midden februari op het hoogste peil in 12 jaar. Hoe hoger de klim, hoe dieper de val.

COVERVERHAAL

Kan Michael Bloomberg nog hopen op de nominatie als Democratisch presidentskandidaat? Zijn verleden is niet onbesproken, en charisma heeft hij niet. Geld heeft hij wel, maar daar koop je nog geen overwinning mee.

HET GEZICHT

Nergens tieren start-ups zo welig als in Israël. Voka Oost-Vlaanderen organiseerde een inspiratiereis naar het land, op zoek naar de geheimen van het succes.

DURVERS

De ondernemer Dennis De Cock was op zoek naar snelle en eenvoudige software voor logistieke en financiële planning. Die vond hij niet, dus ontwikkelde hij zelf een platform.

DURVERS

Een unicorn in de portefeuille is een fantastisch visitekaartje, maar het is niet al goud wat blinkt. Dat zegt Frank Maene, managing partner bij het durfkapitaalfonds Volta Ventures.

DURVERS

Maarten Bynens, de topman van de holding Initium, is al zeven jaar op overnamepad. De jonge Limburger wil ingedommelde bedrijven weer op volle toeren laten draaien. "Wij zijn geen hit-and-run-overnemer."

BUSINESS

Van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart kan iedereen die wil bouwen, renoveren of zijn huis inrichten, weer terecht op Batibouw. Leveranciers van inbouwkasten, badkamers en keukens zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

BUSINESS

Ardena ondersteunt biotechbedrijven bij de ontwikkeling en de productie van nieuwe experimentele geneesmiddelen. Begin januari loste het investeringsfonds Global Healthcare Opportunities het Nederlandse Mentha Capital af als meerderheidsaandeelhouder voor een overnameprijs van minstens 100 miljoen euro. Volgens CEO Harry Christiaens heeft Ardena 'alles in huis om een vooraanstaande wereldspeler te worden'.

BUSINESS

Geert Degezelle, de CEO van de ICT-dienstverlener Cheops, is niet bang voor de hardere concurrentie in zijn sector. De snelgroeiende dienstverlener is groot genoeg om mee te kunnen met de nieuwste trends, maar ook wendbaar om zijn klanten goed te bedienen.

BUSINESS

DriveNow, Zipcar en Ubeeqo hebben de handdoek gegooid in Brussel. Op de markt van de deelauto's blijkt het erg moeilijk winst te maken. Maar dat het wel kan, bewijst Cambio. Ook Poppy gelooft erin.

BUSINESS

Het Gentse Jaegher zet klassiek vakmanschap in voor de productie van supermoderne racefietsen. De bedrijfsstructuur is slank en de stalen fietsen zijn verrassend licht.

MADE IN BELGIUM

De producent van ramen en deuren Engels ging de voorbije jaren door een zware herstructurering. Sinds twee jaar maakt het bedrijf weer winst. Met een nieuwe operationeel directeur kijkt de onderneming uit Lokeren naar investeringen op de lange termijn.

BUSINESS

Met zijn tekeningen vol geweld en erotiek shockeerde Aubrey Beardsley in de late negentiende eeuw. Hij stierf op zijn 25ste, maar Tate Britain is hem niet vergeten.

AGENDA