Web weergave

Hoewel er voortdurend gesprekken lopen met mogelijke nieuwe partners, is en blijft de Antwerpse familiale holding Palmyra Brands een hoofdaandeelhouder van de seniorenzorggroep Armonea. "Onze wereld is niet zo groot. Er zijn altijd wel gesprekken met de een of de ander", verklaart Lode Van den Brande, de CEO van de holding.

INTERVIEW

Albert Heijn pakt uit met scherpe twee-plus-éénpromoties op een beperkt aantal producten. Professor Els Breugelmans, retailexpert aan de KU Leuven, spreekt daarom nog niet van een prijzenslag.

DE WEEK

Tienduizenden wekelijkse bosbrossers, driehonderd captains of society die zich scharen achter Sign for my Future en het ontslag van een Vlaamse minister. De klimaatproblematiek is hot. De kosten van de transitie zijn een pak minder duidelijk.

BUSINESS

Federaal minister van Telecom Philippe De Backer heeft geen akkoord bereikt met de deelstaten over 5G, het supersnelle mobiele internet. Er is een alternatief voorstel met tijdelijke licenties en een verlenging van bestaande regelingen, maar het is de vraag of dat juridisch mogelijk is en of dat politiek te verteren is.

BUSINESS

Over precies een week kunnen (ver)bouwers hun hart weer ophalen op Batibouw, de jaarlijkse hoogmis van de Belgische bouwsector. In die branche is het hard werken, liggen goede medewerkers niet voor het rapen en laat de goedkopere concurrentie zich soms voelen. Gelukkig wordt op de werven ook wat afgelachen.

BUSINESS

In 2014 was Cegeka al eens de primus van de Trends Gazellen. Sindsdien is de Hasseltse technologiespecialist grondig veranderd. En sinds begin dit jaar heeft het bedrijf met Stijn Bijnens een nieuwe CEO.

TRENDS

Met een eigenzinnig personeelsbeleid en een sterke klantenfocus groeit Yontec heel snel in industrieel en facilitair onderhoud. Tegen 2020 willen de oprichters Peter Manet en Davy Jonckers de kaap van 20 miljoen euro omzet ronden.

TRENDS

C&G uit Ham is uitgegroeid tot een stevige kmo met 135 werknemers. De specialist in industriële piping is kind aan huis bij zowel multinationals als bij kmo's in de meest uiteenlopende sectoren.

TRENDS

David Tielemans, de bezieler van de grafische groep INNI, houdt van de Franse Alpen. Hij is een verwoed skiër en snowboarder. De veertiger haalt ook energie uit zijn looptochten met vrienden in het Pajottenland.

BUSINESS

Wie binnenkort in het Europees Parlement de meerderheid uitmaakt, is even belangrijk voor de toekomst van Europa als de brexit. Dat zegt Jean-Pierre Blumberg, advocaat en docent aan de Universiteit Antwerpen.

BUSINESS

Al sinds 1935 maakt RVB, volgende week te vinden op de bouwbeurs Batibouw, kranen in de hoofdstad. Sinds Alain Gillieaux het bedrijf in 2004 overnam, is het aan een renaissance bezig.

MADE IN BELGIUM

In De Tijdreiziger blikt Hans Bourlon, CEO van Studio 100, met veel fantasie enkele decennia vooruit. Deze week: Een mens kan een machine liefhebben

BUSINESS

De Belgische surrealisten René Magritte, Paul Delvaux en Jane Graverol ondergingen de invloed van Giorgio de Chirico, de metafysische voorloper van het surrealisme. Het BAM onderzoekt hun verwantschap.

AGENDA

Als beleggers weten welke fondsen ze willen, rijst de vraag waar ze die het beste kunnen kopen. We maakten een vergelijking van de discounters in fondsenland.

MONEYTALK

'Sommige mensen halen mooie projecten binnen en boeken mooie winsten door hun relaties met de overheid, buiten de normale marktcondities en concurrentieregels om. Bij sommigen komt dan een vreemde kronkel in hun gedachten.' Dat zegt Karel Anthonissen, gewestelijk directeur BBI.

MONEYTALK