Trends

Web weergave

Tesla is op de beurs meer waard dan de drie Duitse premiummerken Audi, BMW en Daimler samen. Bovendien is Tesla al groter dan Volkswagen Groep, in volume de grootste autobouwer van de wereld. "Noem Tesla geen traditionele autoproducent, maar een tablet op wielen."

COVERVERHAAL

Annie Vereecken heeft zich het voorbije decennium ontpopt tot Belgiës belangrijkste vrouwelijke investeerder in jonge technologiebedrijven. Voordien was zij een pionier voor in-vitrofertilisatie en de drijvende kracht achter de NIPT-test voor het syndroom van Down en de HPV-test om baarmoederhalskanker op te sporen. Een kloek investeringsfonds is haar nieuwste wapenfeit.

INTERVIEW

Het VBO lobbyt goed en communiceert nu ook duidelijk, zegt Trends-redacteur Alain Mouton.

OPINIE

Erik Roddenhof volgt op 1 maart Christian Van Thillo op als CEO van DPG Media. De mediagroep boven onder meer Het Laatste Nieuws en VTM is de grootste van de Benelux. De Nederlander moet ze veilig door de digitale transitie loodsen.

HET GEZICHT

Nadat Studio 100 vorig jaar een kwart van de aandelen te koop had gezet, passeerden tientallen gegadigden de revue. Het duo Vic Swerts en Frank Donck kaapte de buit weg voor de neus van onder meer Marc Coucke. Hans Bourlon, co-CEO van Studio 100, legt uit waarom.

DE WEEK

Eind vorig jaar kwam de Europese economie praktisch tot stilstand. Duwt het coronavirus haar dit jaar in een recessie? Trends vroeg het aan drie economen. "2020 wordt nog minder dan 2019, en dat was al geen fantastisch jaar."

BUSINESS

De verkoop van het bedrijf is voor veel ondernemende families misschien wel de belangrijkste fase in hun leven. Ze verliezen dan hun extra kindje. Zo'n cruciale gebeurtenis mag een onderneming niet ondermijnen. "Blijf elke dag ondernemen, doe de juiste dingen, en investeer alsof je nog 100 jaar aandeelhouder zal blijven", luidt het advies. "Een professionele investeerder ziet sowieso of het bedrijf werd opgesmukt."

BUSINESS

Wol is een wonderlijk natuurproduct met uitstekende isolatie-eigenschappen, weten ze in de textielsector. De bouwsector heeft die kwaliteiten ook ontdekt. Het West-Vlaamse Walotex maakt isolatieplaten op basis van wol van Belgische schapen.

MADE IN BELGIUM

Randstad België biedt niet alleen uitzendarbeid aan, maar hr-diensten voor het hele loopbaanproces. Daarmee is het een benchmark in de multinationale uitzendgroep, zegt CEO Herman Nijns.

BUSINESS

Mr. Watts ontwikkelt toepassingen voor de Microsoft HoloLens, een hoogtechnologische bril waarmee je een laagje informatie aan de werkelijkheid kunt toevoegen. De oprichters Wouter Martens en Niels Leunen leggen uit.

BUSINESS

Fly en Stijn, bij 2 miljoen Vlamingen bekend als de strenge maar rechtvaardige instructeurs uit Kamp Waes, blikken tevreden terug op hun tv-avontuur. De eerste is ervan overtuigd dat het succes van het programma meer rekruten zal opleveren voor Defensie. Voor de tweede was Kamp Waes de gedroomde reclame voor zijn pas opgerichte coachingbedrijf.

AFTERWORK TELEVISIE

De Belgische banken trekken hun tarieven op. Ze oogsten daar kritiek voor, omdat de kosten voor geldopnames en alles waar de hulp van een kantoormedewerker bij komt kijken de pan uit rijzen. Toch zijn er nog banken waar het mogelijk is goedkoop te bankieren.

MONEYTALK

Bij aandelen en trackers weten beleggers exact tegen welke prijs ze iets kopen of verkopen. Bij beleggingsfondsen is elke transactie een beetje een sprong in het duister.

MONEYTALK