Web weergave

Urbain Vandeurzen heeft zich na de lucratieve verkoop van zijn technologiebedrijf LMS ontpopt tot een rasinvesteerder die de vinger aan de pols van de economie en de politiek houdt. "Het federale politieke toneel is droevig", stelt de ex-voorzitter van Voka en Gimv.

INTERVIEW

Een jaar lang volgen we het wel en wee van vier start-ups.

BUSINESS

Vanaf deze week brengt Trends op zijn website korte portretten van de ondernemers achter de jonge Belgische technologie- en internetbedrijven. De wekelijkse rubriek wordt de basis voor een uitgebreid onderzoek over techondernemers: wie zijn ze, wat hebben ze gestudeerd en waarom zijn ze beginnen te ondernemen?

BUSINESS

De Belgische start-up Sailsense Analytics ontwikkelde een internettool waarmee booteigenaars hun vloot efficiënter kunnen beheren.

BUSINESS

De verzekeringsmakelaar AlliA uit Roeselare trekt door de overname van VHS uit Limburg zijn commissie-omzet op van 20 tot 25 miljoen euro. Uiterlijk over vijf jaar wil CEO Joseph Lebon aan 40 miljoen euro komen. "Eén overname per jaar kunnen we aan."

BUSINESS

De Antwerpse kantoorinrichter Toon De Somer vindt het belangrijk jonge mensen binnen te halen in zijn bedrijf. Hij houdt van wandelen en zijn geliefkoosde sport is een balletje slaan op de golfbaan.

BUSINESS

Restafval, groenafval, pmd, papier of glas? De vuilniswagens van het West-Vlaamse MOL weten er wel raad mee. U ziet ze in zowat elke Belgische gemeente.

MADE IN BELGIUM

In De Tijdreiziger blikt Hans Bourlon, CEO van Studio 100, met veel fantasie enkele decennia vooruit. Deze week: 3D-printers zorgen voor twee opeenvolgende industriële revoluties.

BUSINESS

Vandaag geeft Trends het startschot voor de achttiende editie van de Gazellen, de ranglijst van de snelst groeiende bedrijven van België. Gazellen creëren verbazend veel banen en toegevoegde waarde, stelt een rapport van Vlerick Business School. Maar ze houden hun snelle groei niet lang vol en ze zijn geen digitale kampioenen.

BUSINESS

In 2013 verruimde de aannemersfamilie Gillion de blik. Het Brusselse bouwbedrijf was altijd actief geweest in de publieke markt. Sindsdien gaat het ook op zoek naar opdrachten in de private markt.

TRENDS GAZELLEN 2019

In nauwelijks enkele jaren groeide 87seconds uit tot een stevige kmo met een zeventigtal werknemers. Vorige zomer kwam de producent van videocontent in handen van het Franse onlinemarketingbureau Datawords.

TRENDS GAZELLEN 2019

De Hermitage Amsterdam bestaat tien jaar. Dat wordt gevierd met een eclectische bruikleenexpo uit de Hermitage in Sint-Petersburg: van de prehistorie tot de Gouden Eeuw en het modernisme.

AGENDA

De Vlaamse overheid organiseert een groepsaankoop voor elektrische wagens. Welke andere financiële steun kunt u krijgen als u een elektrisch voertuig aanschaft?

MONEYTALK

Aandelen uit de opkomende landen bieden de beste vooruitzichten voor dit jaar, vinden analisten van vier vermogensbeheerders.

MONEYTALK