Web weergave

Blockbustergames als Red Dead Redemption II en Fortnite harken honderden miljoenen euro's binnen, soms in een paar dagen tijd. Ze voeren een videogame-industrie aan met een gezamenlijke jaaromzet van 120 miljard euro. En dus wil iedereen wel een graantje meepikken. Maar hoe?

COVERVERHAAL

Als je als bedrijf de lat hoger moet leggen, dan vind je maar beter personeel dat zijn grenzen wil verleggen. En dat talent zoekt een uitdaging. Dat zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.

OPINIE

Thierry Bolloré, de nieuwe CEO van Renault, leefde tot vorige week in de schaduw van zijn voorganger Carlos Ghosn. Er zijn veel verschillen met de flamboyante supermanager, die in een Japanse cel belandde. Kan de Bretoen een van de zwaarste crisissen van de Franse autogroep de baas?

HET GEZICHT

De olieprijs blijft zakken, maar niet lang meer. Want de OPEC zal ingrijpen, verwacht Johan Braem, de zaakvoerder van het financieel advieskantoor Solidus Capital.

DE WEEK

Regulatoren en toezichthouders maken zich zorgen over de groei van de zogenoemde schaduwbanken. Hoe kunnen instellingen die geen beroep doen op spaardeposito's het financieel systeem toch in gevaar brengen?

BUSINESS

Het Franse protest van de gilets jaunes is meer dan de uiting van frustratie over de te hoge brandstofprijzen. Het is ook een reactie op de krakkemikkige fiscale hervorming die president Emmanuel Macron doorvoert. Bovendien staat de protestbeweging symbool voor de tweedeling van Frankrijk.

BUSINESS

Van beurslieveling naar beurskneusje: welkom aan boord bij de gasrederij Exmar. Met de hulp van een dode koe navigeert topman Nicolas Saverys het schip uit de storm.

BUSINESS

Van de autobouwers is Toyota de derde grootste werkgever in België, ook al heeft het hier niet één fabriek. Ons land is voor de Japanse autoconstructeur een logistieke spil en cruciaal in onderzoek en ontwikkeling. Op de testbanen in Zaventem wordt mee gesleuteld aan de wagen van de toekomst.

BUSINESS

Een exuberant stimuleringsprogramma voor de Chinese economie in 2008 beperkt de mogelijkheden vandaag. Het land heeft enkele opties, maar die zullen geen snel herstel opleveren.

BUSINESS

Hugo Thienpont (57) is het departementshoofd van de vakgroep Toegepaste Natuurkunde en Fotonica en vicerector Innovatie aan de VUB. Hij leidt ook B-PHOT, een onderzoeksgroep met zeventig vorsers in de lichttechnologie.

WETENSCHAP

Volgens Marc Lambotte, de topman van Agoria, wordt de kracht van positief denken onderschat. Hij wil een roman schrijven, heeft een pilotenbrevet voor het besturen van een drone en houdt van hard labeur in zijn tuin.

BUSINESS

SAP draaide nog nooit zo goed. De marktleider in bedrijfssoftware wil zijn beurswaarde in de komende vijf jaar verdubbelen tot 300.000 euro. Daar zit de strategische aanpak van de Amerikaanse CEO Bill McDermott voor iets tussen. Sinds zijn aantreden wist hij de omzet van SAP telkens te verhogen.

BUSINESS

De Kortrijkse start-up Araani heeft een technologie ontwikkeld die branden snel en correct detecteert met een camera. Risicobedrijven als Unilin en Bayer maken er al gebruik van.

BUSINESS

'Investeer mee in creatieve rekrutering en opleiding van de werknemers van de bedrijven in uw portfolio. Medewerkers die in staat zijn door de roetsjbaan van veranderingen en groei te gaan, zijn de bakermat van uw toekomstige return.' Dat zegt Karen Boers, managing director van Startups.be en de medeoprichter van European Startup Network, BeCentral & BeCode.

BUSINESS

De Diegemse operator Destiny is aan een groeispurt bezig. De overname van het Nederlandse Motto, dat een zelfbedieningsplatform voor clouddiensten heeft ontwikkeld, opent de weg naar verdere internationalisering.

BUSINESS

Trampolinespringen is populair: thuis in de tuin, in de fitnessruimte en in speciale overdekte springparken.

ZOOM

De halfgeleiderproducenten bevinden zich in een perfecte storm van een slabakkende wereldeconomie, kelderende cryptomunten en handelsoorlogen.

BUSINESS

Tien jaar na zijn grote retrospectieve in het Centre Pompidou brengt Patrick Derom Gallery een ruime solotentoonstelling van de affichekunstenaar Jacques Villeglé, de Banksy van het Nouveau Réalisme.

STIJL