Web weergave

In de scholen waart net zo goed frustratie als covid-19 rond. Met een winterpakket verstrengingen halen de scholen hopelijk zonder al te veel kleerscheuren de examens. Lieven Boeve, de baas van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, pleit voor meer samenhang in de maatregelen.

COVERVERHAAL

De vroegtijdige stap naar extra vaccinaties en de immuniteit uit eerdere coronagolven brengen het Verenigd Koninkrijk op een ander spoor dan de rest van Europa.

HET BESTE UIT...

Pieter Verstraete is bedrijfsadviseur in China

HET BESTE UIT...

De Europese Centrale Bank blijft onder toenemende kritiek opvallend rustig bij de hoge inflatie in het eurogebied. De ECB van twintig jaar geleden had vandaag wellicht wel hard ingegrepen. Wordt de ECB softer met de jaren, of heeft ze zich aangepast aan een veranderende economie?

INZICHT

Nog nooit stonden zo weinig nieuwe appartementenprojecten te koop in Brussel. Het aanbod daalt kwartaal na kwartaal. Het gevolg ligt voor de hand: de prijzen exploderen. En dat sijpelt door naar de markt van de bestaande appartementen én in de huurprijzen. Het wakkert het debat over de stadsverdichting weer aan.

INZICHT

Oprichters van scale-ups die 1 miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen belichten we in deze rubriek telkens een van die Vlaamse groeibedrijven.

INSPIRATIE

Overal grijpen tech- en internetbedrijven de macht. Het succes van het Amerikaanse Silicon Valley is onmogelijk te kopiëren, daarvoor is België te klein. Maar de voorbije vijftien jaar is hier wel een steeds rijker ecosysteem van beloftevolle techbedrijven uitgebouwd. Collibra en Odoo worden zelfs op 5 en 3 miljard dollar gewaardeerd. Toch is er weinig reden voor euforie.

INSPIRATIE

Het Vlaams investerings- en exportagentschap Flanders Investment & Trade (FIT) versterkt zijn economisch-diplomatieke netwerk in het buitenland. Het zet daarbij steeds meer in op techbedrijven. Ondertussen zijn de tien gezochte technologieattachés gevonden. In de lijst van 21 nieuwe partners van FIT komt zowat de helft uit de techwereld.

INSPIRATIE

The Big Score koppelt opnieuw grote gevestigde bedrijven aan kleine, innovatieve start-ups. Corporate venturing heet dat. Cumul.io weet hoe dat moet. "Wij maken data waardevol voor onze klanten", zegt CEO Karel Callens.

INSPIRATIE

In Gent kijken we de elektrische Volvo in de ogen. De Gentse site speelt een vooraanstaande rol in de elektrificatiestrategie van de Zweedse autobouwer. Met als nieuwste wapenfeit de productie van de elektrische C40.

INSPIRATIE

'In management zijn de problemen zelden zuiver rationeel. Helpt het dan wel om in dezelfde richting te staren?', vraagt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School, zich af

INSPIRATIE

Elke dinsdag en donderdag chat hoofdredacteur Danny Reweghs met zijn abonnees.

ADVIES

Fiscale voordelen, kindergeld, ouderschapsverlof: wie voor kinderen kiest, kan op heel wat overheidssteun rekenen. Zijn de klimaatcrisis en de overbevolking redenen om het systeem van de gezinssteun te herzien?

ADVIES