Trends

cover Trends

Lees nr. 47 | 21 november 2019

Web weergave

Na de sluiting van de Limburgse steenkoolmijnen besloot André Knaepen in 1992 de IT-dienst uit te bouwen tot een eigen bedrijf. Nu is het een van de grootste Belgische techbedrijven met ambities om uit te groeien tot de Europese top in ICT-dienstverlening.

COVERVERHAAL

Incendin is een specialist in passieve en actieve brandwering. Het bedrijf, gevestigd langs het kanaal van Brussel naar Willebroek, maakt bijvoorbeeld poeders en vloeistoffen die worden toegevoegd aan houten platen, zodat die niet of minder snel zullen branden.

COVERVERHAAL

Jonas Dhaenens begon twintig jaar geleden van op de schoolbanken domeinnamen en online-opslagruimte voor websites te verhuren onder de naam Combell. Het bedrijf heeft al meer dan 60 overnames en fusies achter de kiezen.

COVERVERHAAL

De jonge Bergenaar Georges-Louis Bouchez is goed op weg om de nieuwe voorzitter van de Franstalige liberalen te worden. Dat maakt de taak van informateur Paul Magnette (PS) er niet eenvoudiger op. Bouchez is voorstander van een sociaaleconomisch beleid dat bespaart op de uitgaven.

HET GEZICHT

De koude kant. Zo wordt de schoonfamilie weleens genoemd. Hoe gaat een familiebedrijf het beste om met de aangetrouwde familie? Hoe beheerst het vlekkeloos de generatiewissel? Hoe zet het duidelijke lijnen uit voor aanwervingen, informatie en eigenaarschap? Lees hier getuigenissen en tips om van de koude ook een warme kant te maken.

BUSINESS

De Vlaamse cultuursector staat op zijn kop. Oorzaak zijn de besparingen die minister- president Jan Jambon het culturele veld oplegt. Daarbij liggen de lasten nogal ongelijk.

BUSINESS

Het overgrote deel van kaas wordt in ons land verkocht in de supermarkt. Wat is nog de positie van de kaasspeciaalzaak en is kaas verkopen op het internet een kans?

BUSINESS

De juridische dienst van Nestlé Belgilux ontvangt de Trends Legal Award 2019. De dienst is geen passieve adviseur, maar zit mee in de strategische cockpit van het bedrijf. Helder taalgebruik is het ordewoord in de communicatie met niet-juristen.

BUSINESS

Een diploma rechten is geen brede basis voor een beroepscarrière, blijkt uit recent onderzoek. Jonge juristen kiezen massaal voor de advocatuur, gevolgd door andere juridische beroepen. Ook zijn juristen weinig mobiel op de arbeidsmarkt.

BUSINESS

Het Antwerpse Senso2Me ontwikkelt technologie die zorgbehoevenden en zorgverleners ondersteunt. Sinds de opstart in 2015 verdubbelt de omzet jaar na jaar.

BUSINESS

Beleggers zijn het afgelopen jaar bijzonder actief geweest op de Brusselse appartementenmarkt. Vooral de vijfhoek blijkt begeerd. Daar stijgen de prijzen dan ook fors. Opvallend is dat de markt van de bestaande appartementen een beter rendement biedt dan de nieuwbouwmarkt.

BUSINESS

Na het afwerken van haar debuutfilm Cleo kon je regisseur Eva Cools bij elkaar vegen. Maar nu lijkt ze klaar voor een internationale veroveringstocht. "Hopelijk heb ik iets teruggeven voor wat ik heb gekregen."

AFTERWORK

Met een thematentoonstelling over Troje onderzoekt het British Museum hoe het oorlogsepos van Homeros is blijven nazinderen in de kunstgeschiedenis en de literatuur.

AGENDA

Volgens John Greenwood, de hoofdeconoom van Invesco, heeft het beleid van de centrale banken niet geleid tot een sterkere dynamiek in termen van economische groei. De lage rentetarieven hebben geen invloed gehad op de groei van de geldhoeveelheid.

MONEYTALK