Trends

Als Trends abonnee heb je toegang tot

Web weergave

De Europese Centrale Bank zit gekneld tussen hamer en aanbeeld. De inflatie dreigt uit de hand te lopen op een ogenblik dat er een recessie voor de deur staat. "Ik verwacht een milde recessie. In dat scenario moeten we de beleidsrentes wellicht tot boven 3 procent tillen. Onderschat onze bereidheid niet om de inflatie onder controle te krijgen", zegt Pierre Wunsch, die als gouverneur van de Nationale Bank in de bestuursraad van de ECB zit.

INZICHT

Op de COP27-klimaatconferentie in Egypte is er alvast één reden tot optimisme: almaar meer landen slagen erin hun uitstoot terug te dringen en tegelijk hun economie op peil te houden of die zelfs te doen groeien.

HET BESTE UIT..

Werkt in Londen voor het carrièretransformatiebedrijf General Assembly

HET BESTE UIT..

De Belg is best tevreden op het werk, blijkt uit een enquête van Trends over welzijn op het werk. Deconnecteren is wel moeilijk en een vijfde van de werknemers had al een burn-out. Mensen de kans geven om bij te leren is met voorsprong de beste hefboom in de strijd om talent.

INSPIRATIE

Oprichters van scale-ups die een miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in de One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.

INSPIRATIE

Vorig jaar benoemde Gault&Millau hem tot Jonge Chef en in mei kreeg hij zijn eerste Michelinster. Martijn Defauw van Rebelle bleef er even goedlachs bij.

INSPIRATIE

Verspreid over dertien, vaak weinig bekende locaties in Antwerpen brengen vijftig kunstenaars samen hun visie op een universeel thema: onze planeet.

INSPIRATIE

Zelfs aanhangers van Donald Trump kunnen zich bedenken, bleek tijdens de Amerikaanse midterms. Er is wel degelijk een grens waarop mensen bereid zijn toe te geven dat ze zich vergissen, bevestigt de Amerikaanse wetenschapsjournalist David McRaney. Zijn oplossing: vertel een verhaal. "Uiteindelijk doet het er niet toe hoeveel correcte informatie je iemand aanbiedt, maar wel hoe die informatie doorwerkt."

INSPIRATIE

De Vlaamse energiewaakhond beboet een energieleverancier die weigert het werkelijke verbruik af te rekenen. De federale energiewaakhond wil een einde maken aan het kluwen van variabele energieprijzen.

GELD en BEURS

Elke dinsdag en donderdag chat hoofdredacteur Danny Reweghs met zijn abonnees.

GELD en BEURS

's Werelds op twee na grootste cryptobeurs FTX is failliet. Een week geleden nog zag niemand dat aankomen. Dat debacle is een zoveelste bewijs dat de cryptosector dringend gereguleerd moet worden.

GELD en BEURS