Web weergave

De mantra om maatregelen te nemen die niemand pijn doen, staat een echte energietransitie in de weg. Dat zegt Trends-redacteur Luc Huysmans.

OPINIE

'Vlaanderen pleit voor een cursus 'eerste hulp bij burn-out'. Mijn aanpak? Het moet eerst erger worden vooraleer je mag ingrijpen.' Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School, stelt zijn vijftienpuntenplan tegen de burn-out voor.

OPINIE

Proximus en de kabelaars krijgen er binnenkort een onverwachte concurrent bij. De West-Vlaming Yannick Altruy is al jaren de commerciële kracht achter de Belgische betaaltelevisie via satelliet. Nu brengt hij Antenne TV.

HET GEZICHT

De Vlaming Geert Dancet heeft de voorbije tien jaar het Europese Agentschap voor Chemische Stoffen (ECHA) in Helsinki geleid en uitgebouwd. Net nu hij bijna afscheid neemt, woedt de discussie over het onkruidverdelgingsmiddel glyfosaat in alle hevigheid. "De anderen als de heiligen voorstellen en ons als de schuldigen, dat is geen eerlijk debat."

BUSINESS

"Het businessmodel van Immoweb is nog niet uitgeput", verzekert Valentin Cogels, de CEO van Immoweb. Toch wil hij met overnames en nieuwe diensten het actieterrein van de grootste vastgoedsite van het land gevoelig uitbreiden.

BUSINESS

Amazon raakt almaar dieper in ons dagelijkse leven verankerd. De voormalige boekverkoper is een conglomeraat geworden.

BUSINESS

De Leuvense start-up Pick-it won vorige week de Pitchers Day-wedstrijd op de beurs Ondernemen in Vlaanderen. Peter Soetens, de CEO van het bedrijf dat robots ogen geeft, haalde het van negen andere start-ups.

BUSINESS

Xeikon concentreert zich voortaan op het bedrukken van etiketten en verpakkingen, een groeimarkt nu e-commerce boomt. Benoit Chatelard, de nieuwe CEO, is niet bang van drastische beslissingen.

BUSINESS

Businesscards worden vlotjes uitgewisseld in het zakenleven, maar vaak geraken ze verloren. Cardmil wil daar verandering in brengen.

BUSINESS

Vanaf volgend jaar kunnen ondernemingen hun voorraden en werkmateriaal inzetten als goedkope financiële hefboom voor investeringen. Vooral kmo's en logistieke bedrijven kunnen daarvan profiteren.

BUSINESS

Onder het mom van consumentenbescherming dienen gezondheids- en veiligheidsnormen maar al te vaak voor de verdediging van een eigen industrie. De Wereldhandelsorganisatie (WTO) ontvangt almaar meer klachten over die technische handelsbelemmeringen.

BUSINESS

De grootste Belgische verzekeringsmaatschappij sleutelt aan haar communicatiestrategie en speelt daarbij volop in op emoties. Om het hart van de Belgen te veroveren, pakt AG Insurance uit met een nieuwe imagocampagne. In de hoofdrol: een koppel beren met menselijke trekjes.

BUSINESS

Helmut Lotti is een product. Hij is de eerste om te beseffen dat je zo'n merk alleen heel voorzichtig kunt aanpassen. Toch legde hij dat inzicht enkele jaren geleden naast zich neer. "Vergelijk het met hoe het zou lopen als Coca-Cola morgen een vierkante fles met een blauw logo op de markt brengt." Nu haalt Lotti die tijd in met een comebacktournee.

BUSINESS

De federale regering wil de tweede pensioenpijler versterken. Iedereen die dat wil, kan binnenkort extra sparen voor het aanvullend pensioen. Vaak is extra pensioen interessanter dan een loonsverhoging.

MONEYTALK