Web weergave

Overvolle wegen, diesels met een slechte reputatie, geknabbel aan het fiscale voordeel van de salariswagen, ... De leasingmaatschappijen leven in een nieuwe realiteit en moeten zichzelf heruitvinden. Fietsen, meer groene auto's, abonnementsformules en het mobiliteitsbudget krijgen een plaats naast de klassieke salariswagen.

COVERVERHAAL

PSA Group, de bouwer van Citroën en Peugeot, wil samengaan met Fiat Chrysler Group. De Portugees Carlos Tavares zal de fusiegroep leiden. Hij is een beenharde CEO, die concurrentiestrijd leeft en ademt.

HET GEZICHT

De ruimte militariseert en commercialiseert tegelijkertijd. Dat is gevaarlijk, zegt Marc De Vos, decaan aan de Macquarie University in Sydney.

BUSINESS

"Geen enkele vervoersvorm kan alle mobiliteitsvragen oplossen", weet Alain Yvon, de algemeen directeur van het leasingbedrijf Arval België. "De markt is vragende partij voor een compleet aanbod met fietsen, autodelen, kortetermijnverhuur en openbaar vervoer."

BUSINESS

Nooit eerder was er zoveel kapitaal voor jonge Europese technologiebedrijven beschikbaar als in de eerste helft van 2019. Steeds meer startende bedrijven krijgen nieuw kapitaal en ook de geïnvesteerde bedragen stijgen naar een record. Dat is ook nodig, vindt de Duitser Klaus Hommels, een van de bekendste durfkapitalisten uit Europa.

BUSINESS

Heel wat mensen zijn geïnteresseerd in kortingen, maar ze willen er geen tijd in steken. Dat zag askOLI als een kans, legt medeoprichter Luc Jacobs uit.

BUSINESS

IController wil met zijn software het kredietmanagement van bedrijven automatiseren en personaliseren. Het maakt niet enkel voorspellingen, het kijkt ook naar manieren om de interne organisatie van de onderneming te versterken.

BUSINESS

Na de succesvolle verkoop van zijn start-up Sunrise in de Verenigde Staten en een periode van drie jaar bij overnemer Microsoft, is Jeremy Le Van terug in België. Hij stelt zijn ervaring ten dienste van het Brusselse groeibedrijf Cowboy.

BUSINESS

U denkt eraan over te schakelen op zonne-energie, maar u vindt klassieke zonnepanelen lelijk? Er zijn alternatieven die mooier ogen, maar ze zijn ook duurder.

ZOOM

Cecile McLorin Salvant, de nieuwe superster van de jazzwereld, komt naar BOZAR. De zangeres overklast iedereen met haar lef, stemsouplesse en repertoire.

AGENDA

Het Hof van Cassatie oordeelde dat het winstoogmerk van een investering essentieel is opdat de kosten die ervoor zijn gemaakt, fiscaal aftrekbaar zouden zijn. Dat er belastbare inkomsten zijn, volstaat niet.

MONEYTALK

'Niet alleen zijn er verschillende pensioenwetgevingen, er is evenmin een duidelijke definitie van "loopbaan".' Dat zegt Koen Van Duyse, partner van Tiberghien Advocaten.

MONEYTALK