Web weergave

'Facebook heeft geen recht op een nog grotere positie in ons leven zolang het van schandaal naar schandaal hobbelt', stelt Trends-redacteur Stijn Fockedey.

OPINIE

'Ook onze handelspartners kampen met hogere energieprijzen, zodat de schade aan onze concurrentiekracht beperkt blijft', zegt Trends-hoofdeconoom Daan Killemaes.

OPINIE

De inflatieopstoot is sterker en hardnekkiger dan gedacht. Geen erg, meent de ECB, het is een onschuldige niesbui als reactie op het stof dat de coronacrisis deed opwaaien. Toch bestaat het gevaar dat die niesbui verandert in een allergische reactie op verkeerde beleidskeuzes, met een permanent hogere inflatie tot gevolg.

COVERVERHAAL

Vijf jaar nadat Francis Van Eeckhout de leiding nam bij de pvc-raamprofielenproducent Deceuninck geeft hij de fakkel door aan ex-Bekaert-man Bruno Humblet. Van Eeckhout wordt uitvoerend voorzitter. Het belooft een clash van managementstijlen te worden, waar het bedrijf moet van profiteren. "Wij zijn in veel zaken heel tegengesteld", zeggen ze in een exclusief dubbelgesprek. "Maar als je elkaar met respect behandelt, kan veel."

INZICHT

U hebt het intussen al wel begrepen: het coronavirus SARS-CoV-2 verdwijnt niet meer. Gelukkig hebben we vaccins. Alleen neemt de bescherming ervan onherroepelijk af. Boostervaccins zijn het enige antwoord. En het zal niet bij die ene extra prik blijven.

INZICHT

Trends bekroont op 12 januari de 37ste Manager van het Jaar. Het is de meest prestigieuze onderscheiding voor een bedrijfsleider in ons land. De laureaat volgt Dirk Coorevits op, de CEO van de Kempense bouwspecialiteitenproducent Soudal.

MANAGER VAN HET JAAR

Trends brengt iedere week het beste uit de toonaangevende financieel-economische media in Europa. De pandemie heeft de economie veranderd. Door snel beschikbare gegevens te gebruiken kunnen economen meer wegen op het beleid.

HET BESTE UIT...

Pieter Verstraete is bedrijfsadviseur in China

HET BESTE UIT...

Zijn beurssucces is bekend, maar dat Adyen ook in België is uitgegroeid tot een belangrijke speler op de betalingsmarkt, is minder doorgedrongen. "We vinden steeds beter aansluiting bij de lokale kmo's en handelaars", zegt countrymanager Julien Marlier.

INZICHT

'Wie een paradoxmindset heeft, presteert beter wanneer hij of zij geconfronteerd wordt met hogere eisen én beperktere middelen.' Dat zegt Katleen De Stobbeleir, professor leadership en partner van de Vlerick Business School.

INSPIRATIE

Blauw leder, blinkende schelpen, jute, mousse, jeans, Aziatisch gras: geen materiaal is te gek voor Arte om het te gebruiken voor zijn muurdecoratie. Hoe unieker de bekleding, hoe artisanaler het productieproces. De grote oplages vliesmuurbekleding produceert Arte in ons land.

INSPIRATIE

A6K in Charleroi is een plek vol ideeën en projecten, waar industriële bedrijven schouder aan schouder staan met start-ups, scale-ups, investeerders en leerling-codeurs. Het innovatie- en opleidingscentrum met een focus op industrie en digitale technologie wil doorstoten naar de internationale top.

INSPIRATIE

Elke dinsdag en donderdag chat hoofdredacteur Danny Reweghs met zijn abonnees.

ADVIES

Danny Reweghs (Inside Beleggen) heeft een nieuw boek geschreven, samen met Luc Van den Borre. De titel maakt de opzet duidelijk: Haal alles uit uw beleggingen. De auteurs loodsen u door de activaklassen en vertellen hoe u er het maximum uit kunt halen. In deze reeks brengen we een bloemlezing uit het instrumentarium voor beleggers. Vandaag: edelmetalen.

ADVIES