Web weergave

De regering-Michel maakte er een prioriteit van om de activiteitsgraad op te krikken. Daarbij viseerde ze ook de langdurig zieken. Maar de re-integratieplannen hebben het aantal langdurig zieken niet doen afnemen. Hoe kan het beter?

COVERVERHAAL

Sophie Wilmès maakt een blitzcarrière. In 2015 was ze nog schepen van Financiën in Sint-Genesius-Rode, vandaag premier van België. En voor de meesten die Trends contacteerde is de keuze voor de MR-politica terecht. Al zijn er bedenkingen bij haar communautaire standpunten.

HET GEZICHT

Crelan neemt zijn sectorgenoot AXA Bank over en sluit een strategische samenwerking met de verzekeraar AXA. "Dat kan een mooi huwelijk worden, maar de integratie van de twee banken wordt een moeilijk verhaal", zeggen sectorkenners.

BUSINESS

De Belgische overheidsuitgaven stijgen volgend jaar 3 miljard euro sneller dan de economische groei. Dat komt door de oplopende sociale uitgaven, en omdat de loonmassa van de ambtenaren opnieuw toeneemt. Samen zijn die twee posten goed voor bijna 75 procent van het overheidsbudget.

BUSINESS

Een architect heeft altijd een maatschappelijke functie. Als het gaat om gebouwen met een publiek karakter, dan is dat nog méér het geval. Omdat er met publieke middelen wordt gewerkt, en omdat het vaak waardevol erfgoed betreft en de gevoeligheden dan op scherp komen te staan. Dat de hele gemeenschap meekijkt, maakt het niet eenvoudiger.

BUSINESS

Elk sterk werk verdient een vakkundige lijst, klinkt het bij Just Frame It. De Gentse specialist in inlijsten koppelt klassiek vakwerk in het atelier aan een gebruiksvriendelijk tool op het internet. Via digitalisering wil het een jonger publiek aanspreken.

MADE IN BELGIUM

Teamleader begint aan een nieuw hoofdstuk. Het softwarebedrijf heeft de overname van sectorgenoot Yadera en de reorganisatie van zijn internationale verkoop verteerd. CEO Jeroen De Wit benadrukt dat Teamleader nog altijd de Europese marktleider in software voor kmo's wil worden.

DURVERS

Met twintig investeringen op de teller nadert het eerste fonds van de durfkapitaalinvesteerder Volta Ventures zijn doelstelling. Met Volta II staat een nieuw fonds in de steigers. Tijd om de balans op te maken.

DURVERS

Ik geloof heel sterk in de combinatie van een bedrijf uitbouwen en maatschappelijke problemen oplossen. Dat zegt Aline Muylaert, mede-oprichtster van de Brusselse start-up CitizenLab.

DURVERS

Frederick Screayen, medeoprichter van Beego, ontving deze maand een Bertje - een ondernemersprijs - in de categorie groeifase. De Antwerpse start-up biedt digitale ondersteuning aan huis.

DURVERS

Aangezien er 600.000 bezoekers worden verwacht, is online reserveren verplicht voor de niet te missen Da Vinci-tentoonstelling in Parijs. Daarmee viert het Louvre de vijfhonderdste verjaardag van zijn overlijden.

AGENDA

Veel ouders worstelen met de financiële opvoeding van hun kroost. Iedereen weet hoe belangrijk dat is, maar slechts weinig ouders weten hoe eraan te beginnen. Hoe pakken ze dat het beste aan?

MONEYTALK