Web weergave

BASF dreigde het kneusje te worden in de wereld van grote landbouwconcerns. Op de valreep haalt CEO Kurt Bock een vette vis binnen.

HET GEZICHT

Trends bekroont op dinsdag 9 januari voor de 33ste keer de Manager van het Jaar, de meest prestigieuze individuele onderscheiding voor een bedrijfsleider in ons land. De laureaat van deze editie wordt de opvolger van Bart De Smet, de CEO van de verzekeraar Ageas.

ACTUA

De Chinese communistische partij heeft woensdag haar vijfjaarlijkse congres ingeluid. De almacht van partijleider Xi Jinping is niet meer gezien sedert Mao. Staan de Chinezen opnieuw voor donkere tijden? Trends vroeg het aan drie Belgen die het land van binnenuit kennen.

ACTUA

Stef Heylen heeft zijn eerste jaar als CEO van de Kempense farmareus Janssen Pharmaceutica achter de rug. De Beersenaar is een verstokte wetenschapsoptimist, maar weet de vele valkuilen in farma perfect liggen. "De grootste bedreiging is denken dat de bomen tot in de hemel groeien."

ACTUA

Het aantal dementiepatiënten zal de komende jaren explosief stijgen, net als de maatschappelijke kosten. 21 Vlaamse bedrijven stappen in een project dat hen moet helpen beter in te spelen op de snelgroeiende markt.

ACTUA

Ik verwachtte niet dat de Nobelprijs snel zou gaan naar iemand die stelt dat de economische wetenschap op drijfzand berust. Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School.

ACTUA

Het Leuvense Rein4ced startte in 2015 als een ingenieursbureau dat zich specialiseerde in vezelversterkte composietmaterialen. Binnenkort maakt het zelf composietmateriaal voor fietsframes.

BIZZ

Technologische toepassingen worden almaar meer verwerkt in kledingstukken en accessoires. Naast de populaire wearables, maken nu ook hearables hun opmars. Die spelen in op een groeiend probleem: potentiële gehoorschade.

BIZZ

Di pakt uit met een nieuw logo, een nieuw winkelconcept, een aangepast assortiment en een webshop. "We zijn goed geplaatst om de referentie op de sterk veranderende beautymarkt te worden", zegt managing director Helen Willems. "Alleen moeten we duidelijker in de verf zetten waarin wij ons onderscheiden."

BIZZ

Een goede spreiding, kortingen, een degelijke aandelenselectie, toegang tot private equity: holdings beschikken over heel wat mooie troeven. Om te beleggen in België of Frankrijk, maar ook in Afrika of Azië.

MONEYTALK

De vermogensbeheerder Brandywine Global zet in zijn obligatiefondsen sterk in op de opkomende markten. "De dollar zal opnieuw terrein verliezen."

MONEYTALK