Web weergave

Bent u op zoek naar een tandarts die nog volgens de officiële tarieven werkt? Veel geluk, want hun soort sterft uit. De grote, fancy praktijken met peperdure apparatuur en dito facturen worden de norm. En dat is slecht nieuws. In de eerste plaats voor wie die rekeningen niet kan betalen, maar ook voor ons model van ziekteverzekering.

COVERVERHAAL

Op zijn 64ste keert Frank Vandenbroucke verrassend terug in de nationale politiek, als minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid. Zijn academische expertise en aanhoudende pleidooi voor sociaaleconomische hervormingen maken hem tot een belangrijke troef voor de regering-De Croo. Maar er zijn ook gebreken, zoals zijn legendarische betweterigheid. En het feit dat hij als minister slecht beleid met ontsporende begrotingen in het verleden niet kon of wilde tegenhouden.

BUSINESS

Het aantal opnames van coronapatiënten neemt onrustwekkend toe in sommige regio's. Marc Geboers, directeur algemene ziekenhuizen bij de koepelorganisatie Zorgnet-Icuro, heeft zicht op de mate waarin de Belgische ziekenhuizen voorbereid zijn om die stijging op te vangen en of het Belgische zorgpersoneel al bekomen is van de vorige opnamegolf. "De situatie is helemaal anders dan in maart."

DE WEEK

Wie de nieuwe NMBS-app downloadde om te weten hoeveel mensen er in de trein zitten, gebruikte al de technologie van de Brusselse start-up Kantify. De Franse CEO Ségolène Martin is een pleitbezorger van meer inclusiviteit in techbedrijven. "C'est mon duty de faire ça."

INSPIRING FIFTY

Vorige zaterdag overleed Jean-Pierre Blumberg, boegbeeld van het advocatenkantoor Linklaters en columnist van Trends, na een lange strijd tegen kanker. Hij werd 63 jaar.

BUSINESS

De coronapandemie heeft een gigantische impact op ons dagelijks leven. Ook ons consumptiepatroon is veranderd. We eten gezonder, we willen individuele verpakkingen, we winkelen anders. Trends somt tien gedragsveranderingen op en hoe bedrijven daarop inspelen.

BUSINESS

Met Tribu News kunnen families een krantje met teksten en foto's voor de grootouders samenstellen. Een kapitaalverhoging leverde de start-up zopas 700.000 euro op.

BUSINESS

De oorlogsgeneratie in Europa is opgegroeid met Amerikaanse films en Amerikaanse hits. De American way of life was overal. Onder Donald Trump trekken de Verenigde Staten zich economisch en politiek terug in hun schulp. Is ook de Amerikaanse culturele dominantie op zijn retour?

BUSINESS

Als het sociaal contact met collega's wegvalt, vermindert ook de verbondenheid en de loyauteit met het bedrijf. Dat zegt Daniëlle Vanwesenbeeck, general manager van Mastermail.

BUSINESS

Mölnlycke is de wereldleider in ziekenhuisproducten voor eenmalig gebruik, zoals steriele operatiedoeken. Door de coronacrisis werden in het voorjaar veel operaties uitgesteld, maar nu komen die steriele doeken weer goed van pas. Ze worden gemaakt in Borgworm. Een blik op een delicaat productieproces.

BUSINESS

Het nieuwe Gentse universiteitsmuseum GUM toont geen greatest hits uit de immense vaste collectie. De bezoeker kruipt er in het hoofd van wetenschappers en ontdekt mee hoe die naar de wereld kijken.

AGENDA

De beurzen gingen in vier weken tijd even hard onderuit als in heel 2008, maar elke crisis biedt kansen. Beheerder Yoan Ignatiew liet die niet onbenut en kocht gretig aandelen bij voor het sterrenfonds R-co Valor.

MONEYTALK