Web weergave

Na jarenlange zelfkastijding gooien de centrale bankiers de facto de handdoek in de ring: met een beetje minder inflatie moet het ook wel lukken. "Ze hadden beter van in het begin gezegd: 'We willen graag 2 procent inflatie, maar wat minder is ook het einde van de wereld niet.'"

ACTUA

KORT GESTELD De ziekenhuishervorming zal de verzuiling heruitvinden, tenzij ze deel uitmaakt van een bredere strategische structuur voor gezondheidszorg.

ACTUA

Gambit is gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve financiële digitale tools en het is een van de prominentste fintechbedrijven van het moment. De Luikse start-up lanceert zijn nieuwe spaarproduct Birdee en maakt voortaan deel uit van BNP Paribas.

ACTUA

De Limburger Matty Zadnikar verkocht eind 2011 zijn geesteskind Z-Safety, gespecialiseerd in veiligheidsdienstverlening voor de petrochemische sector, aan het Amerikaanse Total Safety. Maar rentenieren is geen optie. Met SeaNet wil hij het mede-eigenaarschap voor superjachten introduceren.

ACTUA

Na meer dan twintig jaar als multibancaire betalingsdienst staat Isabel op een keerpunt. De onderneming, die in handen is van de vier Belgische grootbanken, moet zich dringend heruitvinden, zegt CEO Jean de Crane.

ACTUA

Michael O'Leary heeft de pilotencrisis bij Ryanair onderschat. De vliegtuigmaatschappij moet het zien op te lossen zonder haar lagekostenmodel op losse schroeven te zetten. Door de passagiers te kalmeren met promoties en de piloten met premies.

ACTUA

Twee Belgische broers koesterden in de jaren negentig grootse plannen in zonne-energie. Na een omweg via Israël keren ze vanuit China terug naar de heimat.

ACTUA

Inzetten op digitalisering betekent voor zelfstandigen en kmo's vooral de efficiëntie verhogen en kosten besparen. Dat de digitaliseringsgolf ook nieuwe businessopportuniteiten en risico's meebrengt, is minder doorgedrongen. Dat blijkt uit een ondernemersenquête van Trends in samenwerking met de verzekeraar Fidea.

ACTUA

Nanopixel werkte zich de afgelopen jaren op tot de marktleider in virtualrealitytoepassingen. Met een gloednieuw kantoorgebouw in Roeselare, dat is uitgerust met flexibele werkplekken en een bioscoopzaal, wil het bedrijf anders groeien en werken.

BIZZ

De Kontichse innovatiehub Gumption haalde onlangs het nieuws door te investeren in het uitgeefplatform van schrijver Marnix Peeters. Maar het zakenmodel wil vooral het ondernemerschap stimuleren en tegelijk de risico's beperken.

BIZZ

Wat heeft James Ensor met mime? En hoe verkoos Victor Horta zijn sorbet? Performances leggen verrassende bruggen tussen architectuur, muziek, kunst, gastronomie en entertainment op het Artonov-festival.

STIJL

Fondsen die beleggen in ecologische thema's doen het goed. Maar de prestatieverschillen tussen die afzonderlijke fondsen lopen wel opvallend hoog op.

MONEYTALK

Nu het einde van het jaar nadert, selecteert MoneyTalk de artikels die dit jaar het meest in de smaak vielen bij de lezers. Eén daarvan is dit opiniestuk uit oktober, waarin professor Anton Van Zantbeek zich afvraagt of er een politiek akkoord zou zijn over de uitbreiding van de meerwaardebelasting op aandelen?

MONEYTALK