Trends

cover Trends

Lees nr. 40 | 5 oktober 2017

Web weergave

De turteltaks is enkel nog een nare herinnering voor de Vlaamse liberalen. Minister van Energie Bart Tommelein kwam via een sterke communicatie met een alternatief van 9 in plaats van 100 euro per jaar.

HET GEZICHT

Zelfs de machtigste vrouw in de financiële wereld geeft nu toe dat ze geen flauw benul heeft waarom de prijzen amper stijgen. Een zoektocht naar antwoorden op het grootste economische mysterie van deze tijd: waar is de inflatie gebleven?

ACTUA

Olivier Chapelle heeft al bijna acht jaar hard getimmerd aan het vaak vermaledijde Recticel. Nu plukt hij er stilaan de vruchten van. "We zijn weer geloofwaardig", stelt de Belgische CEO van Europa's grootste verwerker van de polyvalente kunststof polyurethaan.

ACTUA

In 'Het geld is op. De financiële putten van België' vertelt Trends-redacteur Alain Mouton het verhaal van de vooral hulpeloze pogingen die politici de voorbije decennia ondernamen om de overheidsfinanciën op orde te te brengen. Wilfried Martens, Jean-Luc Dehaene, Guy Verhofstadt, Yves Leterme, Herman Van Rompuy en Elio Di Rupo beten er hun tanden op stuk. Met de regering-Michel is het niet anders. Een exclusieve voorpublicatie.

ACTUA

Showpad heeft Jason Holmes aangetrokken als operationeel directeur. De intrede van de ervaren marketing- en verkoopsdirecteur moet het Gentse platform voor sales- en marketingteams snel doen groeien.

ACTUA

Bedrijven in Vlaanderen gebruiken gemiddeld vier vormen van arbeidsflexibiliteit. Bij grote bedrijven zijn dat er bijna acht. Deeltijds werk, aangepaste verlofregelingen, studentenjobs, polyvalente opdrachten en uitzendarbeid zijn het populairst.

ACTUA

Huis Maes is een van de toonaangevende verhuurbedrijven van historische en thematische kledij in ons land. Om de kalmere periodes op te vangen, verhuurt de costumier uit Tielt nu ook aan particulieren.

ACTUA

De Antwerpse haven stelt volgende week haar informatiedraaischijf NxtPort voor. Het is een van de realisaties van het Gentse Codit, dat internationaal gevraagd wordt voor zijn expertise in de integratie van gegevensstromen.

ACTUA

Vlaamse kmo's nemen vaak geen financieel directeur in dienst omdat het bij hen geen fulltimefunctie is of omdat ze denken dat een boekhouder volstaat. Het CFO Centrum springt in dat gat door parttime-CFO's aan te bieden.

ACTUA

"Het Afrikapitalisme maakt bedrijven op termijn winstgevender", gelooft de Nigeriaanse zakenman Tony Elumelu. Een gesprek over de troeven van een duurzame business, de foute focus op een kleine elite en de combinatie van business en ontwikkelingshulp.

BIZZ

Almaar meer kledingmerken trekken de kaart van duurzaamheid. De Antwerpse start-up Pure by Luce wil nog een stap verder gaan, en streeft naar honderd procent transparantie op het gebied van materialen, leveranciers en prijzen.

BIZZ

In 1848, zes jaar nadat de National Gallery in Londen Jan Van Eycks portret van het echtpaar Arnolfini had verworven, startten Engelse kunststudenten de Prerafaëlitische Broederschap op. Een tentoonstelling onderzoekt hun band.

STIJL

Nu het einde van het jaar nadert, selecteert MoneyTalk de artikels die dit jaar het meest in de smaak vielen bij de lezers. Eén daarvan is dit artikel uit oktober over de erf- en schenkbelasting.

MONEYTALK

De wetgever heeft het erf- en schenkingsrecht een update gegeven. Wat zijn de gevolgen voor uw vermogen en uw erfgenamen?

MONEYTALK