Web weergave

Een MBA-diploma is niet langer een garantie voor een bloeiende managersloopbaan. Toch zien de meeste managementscholen hun aantal studenten nog altijd groeien. Dat komt omdat de headhunters zo'n MBA als een meerwaarde blijven zien. Al is de ene MBA de andere niet.

COVERVERHAAL

In een jaar tijd deed Unifiedpost Group zes overnames. CEO en oprichter Hans Leybaert is ervan overtuigd dat het Belgische softwarebedrijf groot genoeg is om een van de grootste Europese specialisten in digitale bedrijfsadministratie te worden. Toch noteert het aandeel onder zijn introductieprijs van een jaar geleden.

INZICHT

KBC komt als de grote winnaar uit het jaarlijks onderzoek van het consultancybureau Sia Partners naar de beste bankenapps ter wereld. KBC voert samen met Belfius de rangschikking aan. De twee Belgische banken stoten de neobank Revolut van haar troon.

INZICHT

Krappe gasvoorraden duwen de prijzen in Europa naar recordniveaus. Zodra het kouder wordt, komt daar een stijgende vraag bovenop. Vooral het Verenigd Koninkrijk heeft een probleem.

HET BESTE UIT...

De centra van de wereldsteden lijken maar moeilijk van covid te herstellen. De buitenwijken zijn de winnaars.

HET BESTE UIT...

Patrick Vandenrhijn is de CEO van de Duitse machinebouwer voor de elektronica-industrie bdtronic

HET BESTE UIT...

Binnenkort eindigen de steunmaatregelen, die de financiële gevolgen van de pandemie moesten milderen. Een vloed van onbetaalde facturen komt op gang. De gerechtsdeurwaarders en de incassokantoren vechten om hun deel van de koek. De regering probeert de kosten te temperen.

INZICHT

De Waalse IT-groep Odoo boekte vorig jaar 83 miljoen euro omzet, maar haalt een waardering van meer dan 2 miljard. En dat is geen vergissing, legt financieel directeur Alessandro Mazzocchetti uit.

INSPIRATIE

Van sta- en fietsbureaus tot een competitie tussen collega's: sporten op het werk kan op allerlei manieren. Maar ook voeding en slaap zijn belangrijk voor een gezonde levensstijl. "Bedrijven maken een inhaalmanoeuvre. Mensen zitten op hun tandvlees."

INSPIRATIE

Wie vroeger een blik in de toekomst wilde werpen, staarde eens goed in een glazen bol. In Vilvoorde nemen ze de zaken serieuzer en gaan ze voor een glazen toren van 50 meter hoog. Living Tomorrow presenteert vijf innovaties die onze levens zullen veranderen.

INSPIRATIE

Trends selecteert grensverleggende thema's en verhalen. Duurzame cometica verdient het label omdat ze een miljardenindustrie verduurzaamt. Natuurlijke cosmetica zit wereldwijd in de lift. Ook in België trekken kleine, onafhankelijke merken als MakeSenz, Ray, CÎME, Enfleur, en Marion Maakt de kar. Ze maken producten die niet alleen goed zijn ook voor de huid, maar ook een positieve impact hebben op de omgeving.

INSPIRATIE

Iedere maand stellen we een wetenschapper voor wiens werk belangrijk kan worden voor de economie. De belangstelling voor een Belgisch koeienras kan de start zijn van een carrière als kankeronderzoeker in de Verenigde Staten. Daarvan is wetenschapper Marc Vidal het bewijs.

INSPIRATIE

De prijs van gas en in mindere mate van elektriciteit zit in de lift. Hoog tijd om nog eens na te gaan welke ingrepen u kunt doen om de energiefactuur onder controle te houden.

ADVIES

'Fiscaal ambtenaren zijn verworden tot pavloviaanse wezens die beloond worden als ze een interne richtlijn naleven en gestraft worden als ze oor hebben naar de redelijke argumenten van de belastingplichtigen.' Dat zegt Leen Ketels, advocaat en vennoot bij Renier & Ketels.Tax.

ADVIES

De financiële journalisten Michaël Van Droogenbroeck en Ewald Pironet zetten in een nieuw boek op een rij hoe jonge mensen verstandige beslissingen kunnen nemen over geldzaken. "Het maximale eruit halen hoeft niet altijd. Zolang je maar nadenkt."

ADVIES