Web weergave

De grootste bonus van de taxshift voor de lagere inkomens is een veel grotere kans op werk, doorgroeimogelijkheden en sociale mobiliteit. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.

INTRO

Jürgen Ingels zette als een van 's lands meest actieve techondernemers zijn schouders onder SuperNova in Antwerpen. De ambitieuze techbeurs, die volgende week plaatsvindt, past perfect bij Ingels' onvermoeibare drive om de Belgisch techsector met de wereldtop te laten meespelen.

HET GEZICHT

In een open brief roepen 238 academici op om niet langer economische groei na te streven. "Tegen mensen zonder behoorlijke woning kun je toch niet zeggen: wij hebben voldoende, dus nu is er geen groei meer nodig", reageert Ive Marx, hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen

DE WEEK

Bij het West-Vlaamse Decospan, de Europese marktleider in de verwerking van fineerhout, neemt de derde generatie het bedrijf in handen. CEO Pieterjan Desmet, een kleinzoon van de stichter, loodst de familiale groep naar het Industrie 4.0-tijdperk.

BUSINESS

Amazon Web Services, de cloudcomputingdochter van Amazon, speelt een steeds grotere rol als leverancier aan bedrijven die artificiële intelligentie willen gebruiken. "Wie met zeldzame data werkt, zal die kunnen vermarkten als een dataset voor kunstmatige intelligentie."

BUSINESS

De SuperNova-conferentie is een onderdeel van de Digital Week, met B-Hive als drijvende kracht. Maar wat doet B-Hive?

BUSINESS

In de mobiliteitsweek, die deze week loopt, gaat zoals elk jaar volop aandacht naar alternatieve mobiliteitsoplossingen. De snelle groei van BePark bewijst dat zijn dienst alvast aanslaat.

BUSINESS

De muntcrisissen in de groeilanden leidden de voorbije weken tot hevige beursschommelingen. Familiebedrijven vinden er nog voldoende kansen, al is het parcours soms een zware hordeloop.

BUSINESS

Sociale media zoals Instagram, Facebook, Snapchat en YouTube worden steeds interessanter voor adverteerders. Met de tools van die bedrijven kunnen ze jongeren bereiken.

BUSINESS

De Chinese e-commercegigant Alibaba heeft een keten van warenhuizen. Die Hema's - niet te verwarren met het Nederlandse HEMA - onthullen hoe we in de toekomst boodschappen doen: leveringen binnen het halfuur en koks die uw boodschappen klaarmaken.

ZOOM

Henri Godts van het Brusselse veilinghuis Arenberg Auctions vindt het belang van cultuur en geschiedenis onderschat. De nieuwsgierige boekenantiquair bezoekt graag musea en droomt van een bezoek aan de bibliotheek van het Vaticaan.

BUSINESS

Sales Performance International (SPI), een wereldvermaard trainingsbedrijf voor verkooppersoneel, is sinds eind vorig jaar in Belgische handen. Na zes jaar de Europese afdeling te hebben geleid, heeft de Vlaamse ingenieur Jürgen Heyman het bedrijf overgenomen. De ambitie: internationaliseren.

BUSINESS

De biologische gewasbeschermer Biobest en de aanrijdingbeveiliger Boplan krijgen van Flanders Investment & Trade de Leeuw van de Export.

BUSINESS

Voor hij naam maakte als kubist schilderde Pablo Picasso melancholische doeken in blauw- en rozetinten. Musée d'Orsay bloemleest op spectaculaire wijze.

AGENDA

Hoe kwetsbaar is de wereldeconomie voor een stijging van de rente, een handelsoorlog en een harde brexit? Dat zijn de drie grote zorgen van de beleggers.

MONEYTALK