Web weergave

De Brusselse procureur-generaal Johan Delmulle kondigt aan dat de Brusselse federale gerechtelijke politie het aantal financieel-economische en fiscale misdrijven zal inperken door het gebrek aan personeel en de achterstand van het Brussels gerecht. 'Dat is een oud zeer', stelt professor fiscaal strafrecht Michel Maus (VUB).

ACTUA

Jean-Pierre Mellen zorgde er als CFO mee voor dat Recticel de voorbije twee decennia het hoofd boven water hield, en hij leidde de recente herstructurering mee in goede banen. Hij kan met een goed gevoel met pensioen gaan.

INZICHT

In drie jaar veranderde de beursgenoteerde fruit- en groenteverkoper Greenyard van een verlieslatende onderneming in een bedrijf dat opnieuw vertrouwen geniet bij de belegger. CFO Geert Peeters tekende voor een groot stuk mee voor de ommekeer.

INZICHT

Voor de derde keer reiken Trends en Trends-Tendances een trofee voor de Deal of the Year uit. Daarvoor komen alle fusies, overnames en kapitaaloperaties in aanmerking waarbij in 2020 een Belgische onderneming betrokken was. De jury selecteerde vijf deals. Het belangrijkste selectiecriterium is de financiële en strategische meerwaarde die de deal voor de stakeholders creëert. De winnaar wordt bekendgemaakt op een event dat op 20 oktober 2021 plaatsvindt in de Event Lounge in Brussel.

INZICHT

'Alleen al in Chongqing zijn er duizenden tieners die dagelijks meer dan 10 uur achter hun pc doorbrengen en in het ergste geval zelfs stoppen met school. De hoge verwachtingen die ouders en grootouders aan hun (klein)kind stellen, leiden tot een immense druk.' Dat zegt Pieter Verstraete, bedrijfsadviseur in China.

HET BESTE UIT...

China legt onlinegaming voor minderjarigen aan banden. Alleen op vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen mogen kinderen onder de achttien jaar nog een uur op het internet spelen. Het doet de discussie over het internetgebruik door kinderen ook hier weer oplaaien.

INSPIRATIE

Nu het verplichte thuiswerk wegvalt, denken bedrijven na over hoe ze hun medewerkers weer naar kantoor laten komen. Hoe organiseer je de kantoorruimte, de vergaderingen en de interactie als een ander deel van de medewerkers thuiswerkt? PwC België, Teamleader en Het Poetsbureau verklappen hun nieuwe kantoorrecepten.

INSPIRATIE

Veel kmo's zijn op zoek naar financiering, en veel investeerders naar bedrijven met groeipotentieel. De Gentse start-up The Harbour, ontstaan uit het crowdlendingplatform Winwinner, brengt de twee partijen samen. Het kan de vraag nauwelijks volgen.

INSPIRATIE

Houtpellets komen niet alleen uit Amerika. Ook in België worden houtafval en resthout verwerkt tot die steeds populairdere brandstof. Hoe lokaler het hout geproduceerd en verwerkt wordt, hoe duurzamer het is. ERDA in Bertrix scoort daarin sterk.

INSPIRATIE

Met stijgende verbazing kijken de Duitse christendemocraten naar elke nieuwe peiling in de aanloop naar de Bondsdag-verkiezingen van 26 september. De oorzaak voor de tegenvallende peilingen? De eigengereide manier waarop Angela Merkel haar opvolging probeerde voor te bereiden, schrijft Die Welt-journalist Robin Alexander in Machtverfall.

BOEKEN

'Voor een heel beperkt aantal aspecten van het gezinsleven kunt u inspiratie zoeken bij de management- of de kwaliteitsgoeroes. Maar blijf voor de rest ver weg van 'meten is weten'.' Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School.

INSPIRATIE

Bent u ook op zoek naar een zogenoemde Instagram-woning? Dan beschikt u maar beter over een goed gevulde spaarpot, flink wat lef en een meer dan gemiddelde reactiesnelheid. In de eerste zes maanden van dit jaar stegen de huizenprijzen in Vlaanderen met ruim 5 procent. Vooral voor de meest gewilde woningen is de concurrentie loodzwaar en is het traditionele fysieke vastgoedkantoor lang niet meer het enige verkoopkanaal.

ADVIES