Web weergave

Daan Schalck en Jan Lagasse, de toplui van de fuserende Haven van Gent en Zeeland Seaports, hopen hun gezamenlijke schip naar de open zee te leiden. Een delicate operatie.

ACTUA

KORT GESTELD De Franse arbeidsmarkthervormingen zijn een belangrijke les voor de toekomst van het sociaal overleg in België.

ACTUA

Vandeputte, de Antwerpse specialist in persoonlijke beschermingsmiddelen, draait op volle toeren. Het familiebedrijf stevent dit jaar in België af op een groei met dubbele cijfers en verkent nieuwe groeimarkten in Duitsland, Scandinavië en West-Afrika.

ACTUA

Laattijdige betalingen doen kleine ondernemingen vaak de das om. Naar het voorbeeld van Nederland wordt nu ook in België een vrijwillige code gelanceerd, waarmee grote ondernemingen beloven billijke betalingstermijnen te respecteren.

ACTUA

Nauwelijks een jaar nadat BeWell Innovations 1 miljoen heeft gesprokkeld bij PMV en Ark Angels Activator Fund, werkt het bedrijf aan een nieuwe kapitaalverhoging. Oprichter Joris Wille mikt op minstens 3 miljoen euro.

ACTUA

Het hoeft niet altijd over Amerikaanse ondernemers als Mark Zuckerberg (Facebook), Reed Hastings (Netflix) of Evan Spiegel (Snapchat) te gaan. Ook Europa heeft zijn rolmodellen voor internetondernemers, maar ze zijn vaak nauwelijks bekend. Deze tien ondernemers zijn goed op weg om een Europees succesverhaal te schrijven.

BIZZ

Het Gentse bedrijf AllThingsTalk richt zich op de markt van het internet der dingen.

BIZZ

Ecover pionierde eind jaren zeventig al met milieuvriendelijke wasmiddelen. Schoner schoonmaken is nog altijd het devies van de van oorsprong Belgische groep.

BIZZ

Donald Trump slaagt er telkens opnieuw in het Amerikaanse presidentschap een verrassend nieuwe invulling te geven. Zelfs het sterkste concept dat ooit is ontwikkeld over de besluitvorming door Amerikaanse presidenten zet hij op unieke wijze naar zijn hand. 'Groupthink' zal na Trump nooit meer hetzelfde zijn.

BIZZ

Verschillende signalen wijzen erop dat beleggers te veel betalen voor aandelen. Zit er een aandelencrash aan te komen? En zo ja, wanneer zal die dan plaatsvinden?

MONEYTALK

De hogere volatiliteit op de markten speelt in het voordeel van fondsen die zich hebben gespecialiseerd in dividendaandelen.

MONEYTALK

'De reacties op de nieuwe effectentaks zijn buiten proportie, maar tonen dat de maatregel door beleggers wordt opgevat als een opstapje voor een vermogenskadaster,' zegt Anton Van Zantbeek, professor aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. Daarom moet de belasting volgens hem anoniem kunnen worden betaald.

MONEYTALK