Web weergave

De Belgische telecomregulator BIPT voert de druk op voor lagere telecomtarieven nu de grote operatoren hun prijzen voor onder meer vast internet en televisie blijven verhogen. De combinatie van tv, telefonie en internet is vaak duur. Consumenten moeten gemakkelijker en goedkoper enkel vast internet kunnen verkrijgen. Ook de prijs voor mobiele data moet lager. Wie geen vaste telefoonlijn of televisie wil, kan nu al fors minder betalen.

COVERVERHAAL

Ons veranderde gsm-gebruik maakt de zoektocht naar het goedkoopste abonnement nog moeilijker dan voor vast internet. Data zijn vandaag even belangrijk als bellen en sms'en.

COVERVERHAAL

Vandaag neemt Oliver Zipse de fakkel over van Harald Krüger als CEO bij BMW. Zipse moet weer meer rijplezier brengen in de gelederen van BMW. Maar de aandelenmarkt twijfelt of de man die staat voor continuïteit het Duitse premiummerk in een hogere versnelling kan brengen.

HET GEZICHT

De familiebedrijven zijn relatief optimistisch over hun slaagkansen in de markt. Maar het optimisme over de sociaaleconomische omgeving zwakt af. En de ondernemingen blijven handenwringend op zoek naar de juiste mensen. Dat zijn de belangrijkste bevindingen van de tweede Familiebedrijvenbarometer.

BUSINESS

KV Oostende overnemen, verzekeringsmakelaar Peter Callant zou het opnieuw doen. Toch klinkt hij vooral opgelucht dat hij zich weer op zijn bedrijf kan focussen. "De voetbalwereld is de mijne niet."

BUSINESS

Achttien maanden na zijn laatste kapitaalronde kondigt de Brusselse start-up Bsit vandaag aan dat het opnieuw geld ophaalt om zijn babysitapp internationaal uit te bouwen.

BUSINESS

Een obligatie-uitgifte moet SD Worx de middelen geven om overnames te realiseren. De hr-dienstenverlener wil zijn topdriepositie op de Europese payrollmarkt versterken, zegt Filip Dierckx, de voorzitter van de raad van bestuur. Zeker nu de markt van de hr-diensten een internationale consolidatiebeweging doormaakt.

BUSINESS

Een beetje fabriek die zijn energiegegevens verzamelt, kijkt al snel aan tegen talloze data. Condugo helpt grote bedrijven hun weg daarin te vinden en energie te besparen.

BUSINESS

Het oog van de telefooncamera wordt almaar scherper en dus specialiseerde Canon zich de voorbije jaren in reflexcamera's. De Japanse groep heeft haar activiteiten ook uitgebreid naar de gezondheids- en de veiligheidssector. Jacco Leurs, de managing director van Canon België en Luxemburg, was getuige van die diversificatie.

BUSINESS

De Estse start-up Bolt legt Uber het vuur aan de schenen met lage tarieven voor passagiers en hogere winstmarges voor taxichauffeurs. In Oost-Europa en Afrika zet Bolt z'n voet al naast die van Uber.

BUSINESS

Na kantoren in Parijs, Berlijn en Londen, de grootste drie start-uphubs van Europa, koos The Family begin dit jaar Brussel als locatie voor zijn vierde kantoor. The Family helpt ondernemers te groeien en neemt een participatie in start-ups. Maar noem hen vooral geen accelerator.

BUSINESS

Een dier slachten roept bij de meesten walging op. Els Dietvorst en Orla Barry zien er de schoonheid van in. Beide kunstenaars verkasten negen jaar geleden naar de zuidkust van Ierland en gingen er boeren. Daar is nu een tentoonstelling uit gegroeid.

AFTERWORK

Olafur Eliassons soloshow in Tate Modern is sensationeel: hij prikkelt alle zintuigen en schopt de bezoeker tegelijk een geweten over de problemen van deze tijd.

AGENDA