Trends

Web weergave

Hoelang houdt Dominique Leroy het nog vol als CEO van Proximus? Meer nog: wie wil deze baan nog?, vraagt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes zich af.

INTRO

De superrijken worden steeds rijker. In hun zog groeit ook de markt van de superauto's. Zo verwacht Aston Martin in 2023 een totale volumeverkoop in het segment van de superpremiummarkt van 110.000 wagens, een verdrievoudiging in zeven jaar. Toch blijft schaarste een doelbewuste strategie. 'Wij verkopen geen wagens, maar een bevestiging van een succesvolle carrière.'

BUSINESS

Derde keer, goede keer? Luc Thijs zoekt opnieuw een externe partner voor zijn onderneming Alro. Zijn bedrijf verwierf in Europa een speerpuntpositie in de oppervlaktebehandeling van auto-onderdelen.

HET GEZICHT

Proximus blijft besparen. Zijn meerderheidsaandeelhouder, de Belgische overheid, rekent op het dividend van de operator, maar blijft ijveren voor meer concurrentie in de sector.

BUSINESS

De gemiddelde leeftijd waarop Vlamingen de arbeidsmarkt verlaten, is in vier jaar gestegen van 59,4 naar 60,3 jaar. Dat is een gevolg van pensioenhervormingen van de vorige regeringen. Er zijn wel grote sectorale verschillen.

BUSINESS

VIGO verzacht het leed van mensen die een hand of een voet zijn verloren met een realistische kopie of een futuristische blade voor kleine en grote sportprestaties.

MADE IN BELGIUM

Emna Everard, de CEO van de webshop Kazidomi, houdt van hockey, muurklimmen en waterskiën. Ze vindt dat de start-upwereld het belang van fundraising overschat.

BUSINESS

De Europese Centrale Bank heeft de Italiaanse Banca Carige onder voorlopig bewind geplaatst. Tien jaar na de financiële crisis zitten sommige Europese financiële instellingen nog altijd in de problemen. Gelukkig hoeven we ons over de Belgische banken weinig zorgen te maken.

BUSINESS

Het cliché van de gladde stofzuigerverkoper is een relikwie uit een ver verleden. Anno 2018 werkt de verkoper niet langer op buikgevoel, ervaring of mooie praatjes, maar op basis van grondig geanalyseerde data. Een evolutie die de job interessanter en aantrekkelijker heeft gemaakt.

BUSINESS

In De Tijdreiziger blikt Hans Bourlon, CEO van Studio 100, met veel fantasie enkele decennia vooruit. Deze week: Mensen geloven alles als de apocalyps in de lucht hangt.

BUSINESS

Er is geen modeproductie meer is ons land, dacht u? Toch wel. Met dank aan eigenzinnige ontwerpers die erop staan onze lokale fabrikanten en kennis te ondersteunen. Voor zover de capaciteit dat toelaat, want het aantal ateliers is beperkt en bekwame medewerkers moeilijk te vinden. "Naaien en stikken is een ambacht. Wanneer wordt die even hip als bier brouwen of koffie branden?"

BUSINESS

Mother heeft een platform met designproducten voor mensen die zelfvoorzienend willen leven, zowel eigen ontwerpen als van andere designers.

BUSINESS

In de bedrijfswereld wordt veel naar drugs, medicijnen en alcohol gegrepen. De grens tussen de privé- en de werksfeer kan erg vaag zijn. Er zijn verschillende oorzaken voor het gebruik en de problemen worden vaak ad hoc opgelost.

BUSINESS

De Limburgse harpiste Anneleen Lenaerts is de eerste curator van het Big Little Music-festival. In de Bijloke in Gent programmeert ze drie dagen kamermuziek met als centrale thema: haar thuisstad Wenen.

AGENDA

Enkele banken rekenen sinds 1 januari meer aan voor hun diensten. Wie die kosten goed in de gaten houdt, kan geld besparen. Waar moet u op letten?

COVERVERHAAL

Politieke problemen en de dreiging van Amerikaanse sancties voor de Europese autosector zullen blijven wegen op Europese aandelen, verwacht David Ross, beheerder van het fonds Echiquier World Equity Growth. Hij zoekt zijn heil in grote Amerikaanse bedrijven.

MONEYTALK