Trends

Als Trends abonnee heb je toegang tot

Web weergave

De voorbije jaren hebben heel wat Belgen een tweede verblijf in het buitenland gekocht. De coronacrisis deed die aankoopdrift abrupt stoppen. Intussen zijn de meeste grenzen weer open en kan de kooplustige Belg weer op zoek naar zijn droompand. De appetijt is er nog, maar het moet niet meteen gebeuren.

COVERVERHAAL

In de Wetstraat kijkt iedereen al wekenlang naar sp.a-voorzitter Conner Rousseau. Hij speelt een cruciale rol in de onderhandelingen voor een federale regering. De sprong wagen naar een coalitie zonder de zusterpartij PS is moeilijk. Rousseau heeft andere prioriteiten: zijn verschrompelde partij weer op de kaart krijgen.

HET GEZICHT

Eerst de partij, dan de business: dat is het nieuwe normaal in Hongkong na de Chinese machtsgreep. Als loopbrug naar buitenlands kapitaal blijft Hongkong onmisbaar voor China, maar wellicht maakt Peking een einde aan de enorme ongelijkheid in de stadstaat. "Xi Jinping wordt nog de held van de modale Hongkonger."

BUSINESS

KBC zendt voetbal uit via zijn mobiele app, Belfius sluit een strategische alliantie met Proximus. De grootbanken willen dienstenplatformen worden, in de hoop meer klanten te bereiken en inkomsten te halen uit andere diensten dan bancaire. Of daar ook geld mee te verdienen valt, is andere koek.

BUSINESS

Het personeelsbestand van het leger in stand houden, kwalitatieve aanwervingen doen en maken dat de investeringen in materiaal en infrastructuur blijven stijgen. Dat zijn volgens experts de prioriteiten voor Defensie de komende jaren. Er wacht Michel Hofman, de nieuwe baas van het Belgische leger, geen eenvoudige opdracht.

BUSINESS

Marketing en technologie groeien als gek naar elkaar toe. 'Madtech' heet de wereld van marketing- en advertisingtechnologie. De Gentse scene, met Showpad als gangmaker, wordt steeds sterker.

ZOMERREEKS

Eeuweling Plumka was oorspronkelijk een fabrikant van vullingsmateriaal voor kussens. Inmiddels maakt het al zeventig jaar dekbedden en kussens. We volgden de productie van een dekbed met als basisgrondstof pulp van eucalyptushout.

BUSINESS

De ideale combinatie voor een lang en gezond leven is blijkbaar de feiten goed inschatten en daar dan optimistisch tegenover staan. Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School

BUSINESS

De coronacrisis zal de werkdruk alleen maar doen toenemen. Daarom wijst Ann De Bisschop bedrijven er dezer dagen nog meer op dat ze moeten inzetten op het welzijn van hun medewerkers. En dat zal volgens haar ook van de balans af te lezen zijn.

AFTERWORK

Een tijdelijk moratorium moest ondernemingen in volle coronacrisis beschermen tegen een faillissementsprocedure. Die maatregel is afgelopen. Wat zijn daarna de mogelijkheden voor een bedrijf in moeilijkheden?

MONEYTALK

De zorgplicht van de belastingadministratie tegenover de belastingplichtige behoort tot de algemene beginselen van behoorlijk bestuur. Dat zegt Jan Tuerlinckx, advocaat-vennoot bij Tuerlinckx Tax Lawyers.

MONEYTALK