De grote begrotingstekorten en de stijgende schuldgraad in Wallonië en Brussel zijn vaak vergeten oorzaken van de precaire Belgische overheidsfinanciën. Ze zullen de komende jaren leiden tot meer dan een verdubbeling van de rentelasten. Het verschil met Vlaanderen wordt onhoudbaar. "Als Wallonië en Brussel niet van koers veranderen, kom je de facto in een gescheiden land terecht", luidt de waarschuwing.
Mathias Miedreich, sinds vorige herfst de nieuwe CEO van Umicore, leverde met een ambitieus investeringsplan van 5 miljard euro een opvallend visitekaartje af. Dat de aandelenkoers een uppercut kreeg, neemt hij er noodgedwongen bij. De wereld zal hoe dan ook ondervinden dat Umicore onmisbaar is voor de elektrificatie van de auto, stelt Miedreich.
Een munt waarvan de wisselkoers wordt afgestemd op zijn ware koopkracht, het is eens wat anders dan de gebakken lucht van crypto. Dat zegt jan Longeval, adjunct-professor aan de Vlerick Business School.
Proximus en Odoo gaan een alliantie aan. In een exclusief interview met Trends vertellen de CEO's, Guillaume Boutin en Fabien Pinckaers, wat de telecomoperator en de uitgever van software voor bedrijfsbeheer voor elkaar kunnen betekenen.
De Turnhoutse bouwspecialiteitenproducent Soudal wordt de hoofdsponsor van de wielerploeg van Patrick Lefevere, na negen jaar partnerschap met de Nationale Loterij in diens concurrent Lotto-Soudal. Al had het zover niet hoeven te komen, zegt Soudal-topman Dirk Coorevits over de toptransfer in wielersponsoring.
Als grote Belgische ondernemingen nieuwe leden voor hun raad van bestuur zoeken, kijken ze vooral naar ervaren mensen met operationele vaardigheden, stelde Heidrick & Struggles vast.
Alles elektrificeren lost de klimaatcrisis niet op, maar het is een goed begin. Al kunnen hernieuwbare energiebronnen Europa's behoefte aan gas voorlopig niet volledig wegnemen.
Een bedrijf runnen in een onzekere en volatiele wereld is geen gemakkelijke opdracht. De CEO van morgen is wendbaar, creatief, inspireert en geeft zijn mensen veel autonomie, terwijl hij de lange én de korte termijn in de gaten houdt.
Oprichters van scale-ups die een miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in de One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.
De meeste economen die in de media commentaar geven bij economische ontwikkelingen, zijn mannen. Sinds kort geeft ook Selien De Schryder haar analyses over beslissingen van de Europese Centrale Bank of de galopperende inflatie.
Elektrische toestellen hebben een aanzienlijke impact op het energieverbruik en de CO2-uitstoot van organisaties. Hoe kunnen ze hun ecologische voetafdruk verkleinen?
Drie huisvaders bedachten 22 jaar geleden de oplossing voor hun energievraagstuk en richtten Beauvent op. De energiecoöperatie biedt scholen, bedrijven en overheden elektriciteit tegen gegarandeerde, stabiele prijzen. Dat is welkom in deze tijd van piekende energieprijzen.
Als het deze zomer echt te warm wordt, is een tripje naar het voormalige Coudenbergpaleis een uitstekend plan. De zomerexpo in de ondergrondse ruimtes van het paleis vertelt het verhaal van een opmerkelijke gebeurtenis.
Op de Brusselse bouwwerven wordt massaal veel grond opgegraven. BC materials maakt van die grond circulaire en CO2-neutrale bouwmaterialen. Daarbij ook leemstenen, bestemd voor nieuwe Brusselse bouwwerven.
Iedere maand stellen we een wetenschapper voor wiens werk belangrijk kan worden voor de economie. Hoe meer de wereld digitaliseert, hoe meer Georges Gielen op zoek moet naar analoge micro-elektronica. Met een Europese beurs probeert hij machinelearning in te schakelen in het ontwerp ervan.
Tijdens de coronacrisis schoot de fietsverkoop de hoogte in en ook het gebruik van deelfietsen nam toe. Velen gebruiken de fiets voor (een deel van) het woon-werktraject.
Heel wat Belgen hebben nog altijd een Spaanse baksteen in hun maag. Vorig jaar kochten ruim 4.700 landgenoten een woning of appartement in Spanje, en dat aantal stijgt nog altijd. Maar de tijd dat je voor een prikje een Spaanse villa op de kop kon tikken, is definitief voorbij. En er zijn geografische verschuivingen op gang gekomen.
De Italiaanse vastgoedmarkt kent grote verschillen tussen de steden en het platteland. Die diversiteit vertaalt zich in sterk afwijkende prijzen naargelang de regio. Daardoor is er wel voor elk budget een aanbod aan vakantiewoningen.
De vastgoedmarkt in de populaire Zuid-Franse vakantieregio's Provence en Côte d'Azur ondervindt nauwelijks hinder van de rentestijging en de oorlog in Oekraïne. Vakantievastgoed doet het goed in onzekere tijden, klinkt het.
'Elke cent die een student nu in juli, augustus of september bijverdient met studentenarbeid, telt integraal mee als bestaansmiddel', zegt fiscalist Jef Wellens.