Web weergave

De problemen op de arbeidsmarkt vergen veel diepgaandere ingrepen dan een aangepast activeringsbeleid en investeringen in opleiding en levenslang leren. Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.

INTRO

Door de politieke chaos in het Verenigd Koninkrijk lijkt een akkoord over de brexit nog veraf. Pieter Timmermans, de gedelegeerd bestuurder van het Verbond van Belgische Ondernemingen, pleit ervoor de onderhandelingen desnoods te verlengen. "De impact op de economie is te groot om de brexit zomaar op zijn beloop te laten."

DE WEEK

"De tijd van de grootschalige energieproductie in een stadsomgeving lijkt een beetje voorbij. Het moet groener, decentraler, flexibeler, en meestal ook kleiner. Dus doe ik mee." De elektriciteitscentrale Ham, de oudste actieve energiecentrale van het land, praat voor het eerst.

BUSINESS

Mediagenix zoekt dertig werknemers om de groei bij te houden. Zijn software Whats'on voor het beheer van contentdistributie bedient al meer dan 90 zenders en operatoren en meer dan 2000 kanalen. Disney, Viacom en de BBC zijn klant.

BUSINESS

Talentree is een jobplatform dat focust op expats en hun partners, hoogopgeleide migranten en buitenlandse studenten die na hun studies in België willen blijven.

BUSINESS

Vergeet generatie X, Y of Z, en praat niet langer over die belangrijke doelgroep van 18 tot 44 jaar. In het boek Community Marketing pleiten Nele Pieters en Stephanie Duval voor een andere manier van denken over marketingstrategie.

BUSINESS

Na elf jaar is Gevers Group, het dienstenbedrijf voor octrooien en merken, weer in handen van de gelijknamige familie. Maar de nieuwe CEO, Gaëlle Gevers, plant in 2024 de verkoop van het volledige bedrijf aan het management. Ondertussen wil ze de 'depotfabriek' omvormen tot een strategische adviseur in intellectuele eigendom.

BUSINESS

Datawords neemt 87seconds over. De onlinevideoproducent werd vorig jaar nog gelauwerd als een van de snelst groeiende techbedrijven in ons land.

BUSINESS

Je kan veel leren (als je dat wil), maar het talent om heel snel of diep bij te leren, dat kan je niet leren. Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School .

BUSINESS

Met een solotentoonstelling over Léon Frederic zet de Belgische kunstadviseur Isolde De Buck de vergeten kunstenaar op de kaart in het Musée Courbet in Ornans.

AGENDA

Beursgenoteerde bedrijven krijgen er liever niet mee te maken, maar ze kunnen er ook niet omheen: shortselling. Trends heeft een ranking gemaakt van de meest geshorte Belgische aandelen van de voorbije vijf jaar.

MONEYTALK

Werknemers, zelfstandigen en gepensioneerden kunnen vanaf 15 juli tot 6130 euro per jaar onbelast bijverdienen met klusjes. Tegenstanders vrezen oneerlijke concurrentie.

MONEYTALK

De grote obligatiefondsen van Templeton hebben hun posities in de Europese obligatiemarkten stelselmatig afgebouwd. Het rendement moet uit de groeilanden komen, verwacht Michael Hasenstab. Duurzaamheid is een belangrijke leidraad.

MONEYTALK