Als Trends abonnee heb je toegang tot

Web weergave

'U weet hoe dat gaat met investeringen in preventie. Als het geld op de juiste manier is besteed, merk je er achteraf maar weinig van. Niet investeren, valt des te meer op.' Dat zegt Trends-hoofdredacteur Wim Verhoeven.

INTRO

De Belgische regering wil verder gebruikmaken van de diensten van Doel 4 en Tihange 3, maar uitbater Engie Electrabel scheurde de voorbije jaren serieus zijn broek aan de Belgische kerncentrales. Het bedrijf wil daarom de overheid als partner om de kosten en baten van een langere uitbating te delen. Beide partijen kunnen beter worden van zo'n verstandshuwelijk, maar het wordt een hele klus om in zeven haasten een evenwichtig huwelijkscontract te schrijven. Dit ligt op tafel.

COVERVERHAAL

De Europese Unie bespreekt hoe de wederopbouw van Oekraïne moet worden gefinancierd. Waar zal ze het geld vandaan halen en hoe zal ze voorkomen dat het wordt verspild?

HET BESTE UIT...

Fiona Mandos werkt in Londen voor het carrièretransformatiebedrijf General Assembly

HET BESTE UIT...

'Hoewel uitgesteld betalen een welgekomen financiële flexibiliteit biedt voor velen, heeft het ook een keerzijde. Recent onderzoek toonde aan dat consumenten voor een bedrag kopen dat drie keer hoger ligt wanneer ze een beroep kunnen doen op renteloze betaaldiensten.' Dat zegt Pedro Matthynssens, CEO van Vanbreda Risk & Benefits en voormalig managing director en partner van Boston Consulting Group.

BUSINESS

Oprichters van scale-ups die een miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in de One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.

INSPIRATIE

Via een abonnementendienst brengt wijnmarketeer Isabeau Sas van Our Daily Bottle de oogst van kleine wijnboeren aan de man. "Ik heb een broertje dood aan wijn uit de supermarkt."

INSPIRATIE

Na Blueness in Cadzand opende opperchef Sergio Herman in Antwerpen een tweede vestiging van zijn moderne Frans-Japanse concept, op enkele passen van zijn andere zaak, Le Pristine.

INSPIRATIE

Sinds enkele jaren verkassen steeds meer galerijen tijdens de zomer naar Knokke. Tussen het zonnebaden door - of wanneer het regent - trakteren ze er de badgasten op kwalitatieve kunst en design.

INSPIRATIE

Deze zomer trekken weer heel wat Belgen met vakantie naar het buitenland. Sommigen combineren dat met hun baan. Uit een rondvraag van de verzekeraar Europe Assistance blijkt dat 18 procent van de Belgen al zo'n workation heeft gedaan.

ADVIES

Het uitstaande vermogen in obligatiefondsen die in België geregistreerd staan, is de afgelopen maanden met bijna 20 procent gezakt. De veel hogere rente is daar debet aan, maar ook de verkooporders van beleggers die nog snel hun winsten proberen veilig te stellen.

ADVIES

Onze hersenen zijn verkeerd geprogrammeerd om succesvol te beleggen. In vijf podcastafleveringen leren we hoe u zichzelf kunt herprogrammeren om de voornaamste denkfouten te vermijden en meer rendement te halen op de beurs.

ADVIES