Als Trends abonnee heb je toegang tot

Web weergave

Wij kloppen onszelf graag op de borst, omdat België bij de beste leerlingen van de Europese Unie is op het vlak van de loonverschillen tussen mannen en vrouwen. We vergeten gemakkelijk dat in België het loon vaak maar een klein onderdeel is van een verloningspakket.

OPINIE

Padel verovert de wereld, onder meer dankzij de coronapandemie. In Vlaanderen zetten ex-profvoetballer Tom De Sutter en zijn boezemvriend Mattias Van Holm de sport op de kaart. Het succes van padel deed ook Marc Coucke watertanden. Het resulteerde in een fusie van Couckes padelactiviteiten met die van De Sutter en Van Holm. "Het zal pittig worden", voorspelt De Sutter in een exclusief dubbelinterview met Van Holm.

INZICHT

Met Citymesh en het Roemeense Digi Communications staan onverwacht ambitieuze uitdagers klaar om de Belgische telecommarkt open te breken. Maar nu komt het echt zware werk.

INZICHT

Niets dan positieve verhalen uit Vlaanderen vakantieland. De toeristische diensten maken zich op voor een topzomer. Vooral de buitenlanders zullen er opnieuw zijn. Al wordt vakantie in Vlaanderen ook duurder.

INZICHT

Leidinggevenden moeten leren wanneer hun rol eindigt en ze gespecialiseerde hulp moeten inschakelen. Dat zegt Katleen De Stobbeleir, professor leadership en partner van de Vlerick Business School.

INZICHT

Rusland haalt nog altijd vele miljarden binnen door de verkoop van olie en gas, ondanks de sancties. De Amerikaanse regering wil daar verandering in brengen, met een prijsplafond voor Russische olie. Klinkt gek, maar het zou kunnen werken.

HET BESTE UIT...

In heel wat Oost-Aziatische economieën blijft de inflatie achter op die in het Westen. Hoe komt dat?

HET BESTE UIT...

Pieter Verstraete is bedrijfsadviseur in China

HET BESTE UIT...

Oprichters van scale-ups die een miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in de One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.

INSPIRATIE

Hoe kun je opkomen voor jezelf, zonder een egocentrische bullebak te worden? Het is een van de vragen waar Guillaume Martin, filosoof en kopman van de Franse Cofidis-ploeg in de Ronde van Frankrijk, over reflecteert aan de hand van zijn ervaringen in het peloton. In een boek pleit hij voor een authentiek egoïsme. "Je kunt je niet ontwikkelen als je geen waardevolle relaties aangaat met anderen."

INSPIRATIE

Farmacoloog Luc Hondeghem neemt in een nieuw boek cholesterolverlagers in het vizier. Hij hoopt dat zijn inzichten artsen aanzetten tot een bewuster voorschrijfgedrag."65 procent van de geneesmiddelen doen ofwel niet wat ze beloven, ofwel zijn ze niet echt veilig. En toch mogen ze worden verkocht. Dat vind ik lastig."

INSPIRATIE

Als u kiest voor een concept, laat het dan vooral duidelijk zijn, zonder dat het afgelikt is. Bij Flamme, het voormalige Saucisse, eet je worst. Of toch zo goed als. Ter plaatse of als take-away uit de aanpalende traiteur.

INSPIRATIE

Als België één kunstdorp telt, dan is het wel Watou. Sinds jaar en dag trekt het plaatsje kunst- en poëzieadepten naar de afgelegen Westhoek.

INSPIRATIE

Experimenteren met hybride werken, streven naar klimaatneutraliteit, aandacht voor diversiteit en inclusie, dual sourcing: als hoofd van PwC België ziet Axel Smits vanaf de eerste rij hoe bedrijven verduurzamen. "Veel trends worden versneld zodra er een tweede trigger bij komt. Die is nodig, als we willen dat mensen hun gedrag veranderen."

INSPIRATIE

Als wat er zich op de beurzen afspeelt een bloedbad is, dan woedt op de cryptomarkten een ware afslachting. De meest bekende cryptomunten, zoals bitcoin en ether, staan 'slechts' 70 tot 80 procent onder hun recordkoersen van vorig jaar. Minder bekende en meer speculatieve cryptomunten staan 85 tot 95 procent lager. De cryptozeepbel is gebarsten, zeggen sommigen opgelucht en anderen teleurgesteld.

INZICHT

Alle beursogen zijn vandaag op DEME gericht. Het bedrijf wordt afgesplitst van CFE en zal afzonderlijk op de beurs noteren. Het investeringsfonds Ackermans & van Haaren wil zo de waarde van de twee bedrijven naar boven halen. "Het CFE-aandeel kreeg tot gisteren voor 90 procent zijn waarde door DEME."

INZICHT

Vanaf 1 juli moeten alle handelaars in ons land minstens één mogelijkheid tot elektronisch betalen aanbieden. Ze kunnen kiezen uit verschillende oplossingen met elk hun eigen kostenstructuur.

ADVIES