Web weergave

Nu het einde van het jaar nadert, selecteert Trends de artikels die in 2018 het meest in de smaak vielen bij de lezers. In deze toelichting uit juni weerlegt Trends-redacteur Patrick Claerhout een verklaring van Bart De Wever, die zei dat het 'Arco-geld weg' was.

OPINIE

Recep Tayyip Erdogan heeft wat hij wil: een tweede mandaat als Turks president, met nieuwe en verregaande bevoegdheden. De ooit zo beloftevolle hervormer verschanst zich achter de macht. De Turkse economie, de sokkel onder die macht, brokkelt intussen af.

HET GEZICHT

De Bank voor Internationale Betalingen, de club van de belangrijkste centrale banken, waarschuwt voor de gevaren van de stijging van de Amerikaanse rente. Beleggers zullen voorzichtiger zijn, verwacht Peter Vanden Houte, de hoofdeconoom van ING België.

DE WEEK

De Antwerpenaars kunnen straks hun filegevoelige auto inruilen voor een app waarmee ze al hun verplaatsingen kunnen plannen, boeken en betalen. De Whim-app van het Finse technologiebedrijf MaaS Global werkt al in Helsinki en Birmingham. "De mensen vinden het geweldig", zegt CEO Sampo Hietanen.

BUSINESS

Politici roepen geregeld op om de NMBS te privatiseren. De spoorbonden staken om de haverklap. Het management vraagt nadrukkelijker dan ooit een nieuw beheerscontract. De reiziger is het kind van de rekening.

BUSINESS

Miel Horsten, de topman van de leasemaatschappij ALD Automotive, houdt van snelheid en vindt Nepal een van de mooiste plekken ter wereld.

BUSINESS

Mobiele apparaatjes voor de gezondheidszorg. Dat is de business van de Belgisch-Amerikaanse technologiestart-up Byteflies. De medeoprichter en CEO Hans Danneels is vastbesloten the next big thing op de markt te brengen.

BUSINESS

De start-up AreTheyHappy ontwikkelde een webplatform dat eigenaars en uitbaters van bars en restaurants helpt hun onlinereputatie te beheren.

BUSINESS

Een jaar lang volgen we het wel en wee van vier start-ups.

BUSINESS

Velen hebben een passie voor reizen, sommigen maken er hun beroep van. Of ze reisprogramma's uitwerken, toeristen vervoeren of gidsen, hun werkuren zijn niet te tellen. Maar de arbeidsvreugde blijkt evenredig.

BUSINESS

Het onderzoek naar artificiële intelligentie vordert gestaag. Toch dringt de tijd voor België om optimaal van de technologie te kunnen profiteren, klonk het unaniem bij het openingspanel van de Trends Summer University.

BUSINESS

Van banden die ooit vliegtuigen met hoge snelheid de lucht in rolden, maakt Verimpex deurmatten voor particulieren en bedrijven.

MADE IN BELGIUM

Een kerk onderhouden kost handenvol geld. Ook als ze leegstaat, wat steeds vaker het geval is. De overheid en de kerkfabrieken onderzoeken daarom steeds nadrukkelijker of herbestemming interessant kan zijn. Maar dat wil nog niet zeggen dat de kerkdeuren wagenwijd openstaan voor de vastgoedsector.

BUSINESS

Wat gelijkheid moest bevorderen, beklemtoonde de statusverschillen. Dat zegt professor-emeritus aan de Vlerick Business School Marc Buelens.

BUSINESS

Het Kasteel van Gaasbeek brengt het testament en het huwelijkscontract van Pieter Paul Rubens uit zijn vaste collectie tot leven. Die documenten tonen de steenrijke familieman achter de beroemde Antwerpse barokschilder.

AGENDA

Steeds meer beleggers willen vastgoed en infrastructuur kopen. Van de beurs willen ze meestal niet weten. Nochtans zijn daar vaak de beste zaakjes te doen.

MONEYTALK