Web weergave

De aandelenbeurzen zullen dit jaar niet veel hoger meer gaan,verwachten de beleggingsstrategen. Er zijn te veel onzekerheden, die bovendien de komende maanden niet verdwijnen. Maar wie zijn geld wil laten renderen, heeft weinig alternatieven voor aandelen.

COVERVERHAAL

De 36-jarige Jonas Dhaenens wil er niet te lang bij stilstaan dat hij vanuit zijn slaapkamer een techbedrijf heeft opgebouwd dat meer dan een miljard euro waard is. "Ik wil op de lange termijn voort groeien, dan komt de kaap van 2 of zelfs 4 miljard vanzelf wel dichterbij."

INTERVIEW

Met de overname van de Belgische familiale elektroketen Krëfel krijgt de steenrijke Franse ondernemersfamilie Mulliez stevig voet aan de grond in ons land. De pater familias van de Noord-Franse familie is de tachtiger Gérard Mulliez, de stichter van de warenhuisketen Auchan.

HET GEZICHT

De zorg stevent af op een fors personeelstekort. "Als we niet snel maatregelen nemen, zal de kwaliteit achteruitgaan en krijgt de Vlaming niet de zorg waar hij recht op heeft", zegt Margot Cloet, de gedelegeerd bestuurder van de koepelorganisatie Zorgnet-Icuro.

DE WEEK

De wereldwijde marktleider in kleefproducten is het Duitse Henkel. Maar een van de bekendste lijmen, Tec7, is een product van een vrij kleine kmo uit Olen. "We varen tussen tankers, die almaar groter worden. Dat laat ruimte voor kleinere schepen zoals wij."

BUSINESS

Robby Vanuxem, de topman van Hays België, kan sambadansen. De veertiger ontspant op het golfterrein en in de fitnesszaal. Hij droomt van een wereldreis en zou graag zijn oude dag in Zuid-Europa doorbrengen.

BUSINESS

Familiale kmo's scoren voor deugdelijk bestuur beduidend slechter dan hun niet-familiale collega's. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Deminor. We keken de cijfers in en gaan op zoek naar verklaringen en oplossingen.

BUSINESS

In De Tijdreiziger blikt Hans Bourlon, de CEO van Studio 100, enkele decennia vooruit. Deze week: enkel de superrijken zijn ingeënt met het serum van het eeuwige leven.

BUSINESS

Met de overname van het Limburgse Videocenter is Play AV uit Nazareth actief in heel Vlaanderen. De ambities van de verhuurder, verkoper en installateur van audiovisuele producten en diensten zijn niet min. "We willen de marktleider worden", stelt CEO en oprichter Dirk Verhellen.

BUSINESS

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone maakt zich op voor de mobiliteit van de toekomst. In het Europese O&O-centrum van 's werelds grootste bandenmaker wordt onderzoek gedaan naar lichtere materialen, sensortechnologie en nieuwe mobiliteitsoplossingen. Trends trok naar Rome en sprak met Emilio Tiberio, de technologiedirecteur van Bridgestone EMEA.

BUSINESS

Onbetaalde klantenfacturen zijn een doorn in het oog van veel bedrijven. Het onlineplatform Unpaid maakt het hen makkelijker om hun geld te innen.

BUSINESS

Met zijn investeringsfonds GeneHRations wil Joris Peumans een belangrijke rol spelen in hr-technologie. Dat gebeurt op een moment dat de sector volop de digitale omslag maakt en nieuwe vormen van aanwervingstechnologie verankerd raken.

BUSINESS

Social selling kan bedrijven helpen om de klant te benaderen op het juiste moment, met de beste boodschap en via het gepaste kanaal. "Er zijn bedrijven die hun omzet zo met 20 procent en meer hebben doen stijgen."

BUSINESS

Gemini maakt armbanden in natuursteen voor de modebewuste man. De stenen komen uit heel de wereld. Het eindproduct wordt met de hand vervaardigd in Hasselt en Lier.

MADE IN BELGIUM

Start-ups en kapitaal ophalen lijken tegenwoordig bijna synoniemen, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Spaarzaam en creatief omgaan met de beperkte middelen is een alternatief. Daar is zelfs een modieus woord voor: bootstrappen.

BUSINESS

Het probleem is de chronische stress, het bijna permanente gevoel dat je het zaakje niet onder controle hebt. Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School.

BUSINESS

Met MacBeth sluit Opera Vlaanderen de ambtstermijn van artistiek directeur Aviel Kahn af. Regisseur Michael Thalheimer scoort er een hattrick mee.

AGENDA

Economen waarschuwen dat het Verenigd Koninkrijk zichzelf de afgrond in rijdt met de brexit. Professionele beleggers zien te midden van alle pessimisme ook koopkansen.

MONEYTALK