Web weergave

Na de bankencrisis kent de prijs van de woningen aan de kust weer een stabiel verloop. Oudere appartementen kennen echter een dip.

COVERVERHAAL

Het betaalbedrijf Adyen trekt woensdag met een waardering van tussen de 6,5 en 7,1 miljard euro naar de beurs van Amsterdam. Voor de CEO en medeoprichter, Pieter van der Does, is dit maar een tussenstation. Hij wil de betaalmarkt domineren.

HET GEZICHT

Geen prominent biotechverhaal in Vlaanderen, of Rudi Mariën is er op een of andere manier bij betrokken. Op zijn 73ste is hij nog altijd Vlaanderens grootste individuele investeerder in biotechbedrijven en -vastgoed en is hij allerminst zinnens om op de rem te staan.

BUSINESS

Met het oog op de brexit vestigen Britse verzekeraars en makelaars zich in België. Maar de beweging is niet louter defensief. "Wij mikken op een verdubbeling van onze commissie-omzet in België, tot 20 miljoen euro", zegt Pierre Derom, de CEO van de Antwerpse verzekeringsmakelaar Belgibo, die vorig jaar werd overgenomen door de Britse groep JLT.

BUSINESS

Het Westen laat zich verdelen en dreigt daardoor zijn technologische en economische voorsprong te verspelen, vreest Martin Hinoul. De ervaren academicus-ondernemer benadrukt in een nieuw boek het economische belang van kennisregio's zoals Silicon Valley.

BUSINESS

De Zwitsers hebben zondag tegen het Vollgeld-plan gestemd. De inzet van het referendum was revolutionair: een verbod voor de banken om via leningen geld te scheppen. Tegenover elke geleende Zwitserse frank, moet ook een echte frank staan, vinden de initiatiefnemers. De financiële wereld huivert bij dat idee.

BUSINESS

Een vergadering, productlancering of teambuilding vindt vaak plaats in dezelfde zalen en congreshallen. OneHouseStand doorbreekt die routine met privéwoningen die je enkele uren of een dag kunt huren.

BUSINESS

Met de overname van het Amerikaanse Gener8 versterkt het Belgische Euronav zijn positie als 's werelds grootste onafhankelijke olierederij. Alleen is het wachten tot de markt opnieuw aantrekt.

BUSINESS

Onlangs zwaaide de eerste lichting af van de Flanders New York Accelerator (FNYA), een nieuw programma om Vlaamse start-ups sneller te doen groeien in de Verenigde Staten. "New York is een zeer aantrekkelijke uitvalsbasis", zegt Catalina Daniels van FNYA.

BUSINESS

Het Gentse marketing- en communicatiebureau Mach Media, net tien jaar oud, werkt met een team vol expats en ziet zichzelf als een culturele vertaler tussen vooral Noord-Amerikaanse en Europese bedrijven.

BUSINESS

De overname van het ICT-bedrijf Realdolmen door zijn grote Franse sectorgenoot Gfi is een feit. Bij hun eerste dubbelinterview klikt het alvast uitstekend tussen beide CEO's.

BUSINESS

Terwijl de drang naar groter en meer doorgaans dominant is, houden de bestuurders van het Fonds Louis Bruyns liever vast aan klein en flexibel. Toch is de impact van het fonds reëel.

BUSINESS

Spencer, de digitale assistent voor werknemers, wordt gekoppeld aan de kantoorsoftware Office 365 van Microsoft. De Antwerpse start-up is nauwelijks anderhalf jaar oud. "Het is de kunst niet álle feedback ter harte te nemen."

BUSINESS

In opdracht van het Museum Dhondt-Dhaenens maakte kunstenaar Hans Op de Beeck van een verlopen baanrestaurant in Deurle een asgrauwe artiestenresidentie en een bibliotheek.

AGENDA

De Wereldbeker voetbal in Rusland is begonnen. In het allerbeste geval kunnen de Rode Duivels daar een zakcentje van 445.000 euro verdienen als ze kampioen spelen. Wat kunt u doen met een half miljoen euro dat u niet onmiddellijk nodig hebt?

MONEYTALK