Web weergave

De vakantiemakers werden tijdens de pandemie met miljarden gestut. Na veertien maanden verplichte stilstand breken eindelijk betere tijden aan. Daar geloven de touroperators en de luchtvaartmaatschappijen rotsvast in. Al zal veel afhangen van welke landen weer open kunnen.

INZICHT

Corona heeft de overnamemarkt nauwelijks aangetast, blijkt uit een enquête van Vlerick Business School. Ook vandaag blijft de verkoop van bedrijven op peil, met de hulp van een generatie ondernemers op pensioenleeftijd.

INZICHT

De hoge fiscale druk en het feit dat hier zowat alles wordt belast, zijn nadelig voor de Belgische economie. Op de koop toe is de belastingmix hier heel groeionvriendelijk. Een lagere belastingdruk op arbeid en een verschuiving naar consumptie, vastgoed en vervuilende activiteiten kan daar verandering in brengen.

INZICHT

Door de coronacrisis kopen de consumenten meer online en betalen ze in de winkels minder met cash geld. Dat maakt van elektronisch betalen een sector met groeipotentieel, die almaar meer spelers aantrekt.

INZICHT

Trends brengt iedere week het beste uit de toonaangevende financieel-economische media in Europa. De Amerikaanse onderzoekster Kate Darling legt uit waarom we robots eerder met dieren dan met mensen moeten vergelijken, en waarom we niet bang hoeven te zijn dat machines de boel overnemen.

HET BESTE UIT...

Een afgelegen regio in het noorden van Zweden maakt de traditionele staalproducenten nerveus. Milieuvriendelijk staal produceren blijkt mogelijk, als je maar voldoende waterkracht hebt.

HET BESTE UIT...

De vastgoedinvesteringen in ons land zijn de voorbije jaren naar een recordhoogte geklommen. Volgens Maxime Kumpen, de CEO van de vastgoedadviseur CBRE, is de piek nog niet bereikt. "De 300 miljard euro die geparkeerd staat op spaarboekjes, is een soort private-equityfonds dat we kunnen gebruiken om te investeren in de aantrekkelijkheid van onze steden."

INZICHT

De studentenhuisvester Upgrade Estate richt zijn pijlen nu ook op de kantoormarkt. Met Upoffiz positioneert het zich tussen de aanbieders van coworkingplekken en de klassieke kantoorverhuurders. Ook nu zijn investeerders welkom.

INZICHT

'In het oneindige spel is deelnemen belangrijker dan winnen.' Dat zegt Katleen De Stobbeleir, professor leadership en Partner Van de Vlerick Business School.

INZICHT

Na een inloopperiode van iets meer dan een jaar zit Isabel Donvil alleen op de troon van The Reference. Het digital agency zal onder haar leiding zijn vernieuwingsoperatie voortzetten. De kernvraag: hoe blijf je als digitaal bureau relevant in een vrijwel volledig digitale wereld?

INSPIRATIE

Flowsparks, het vroegere U&I Learning, heeft een opmerkelijke transformatie achter de rug. Vijf jaar geleden ontwikkelde het digitale opleidingen op maat, nu is het een gespecialiseerd softwarebedrijf dat klanten toelaat om zelf hun digitale opleidingen te maken.

INSPIRATIE

'Wie enthousiast een sector steunt die in de problemen zit, haalt beter niet alleen gratis geld boven, maar vooral ook de eis tot productiviteit.' Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School.

INSPIRATIE