Web weergave

Na de duik van zijn aandeel met 40 procent zit bpost in woelig vaarwater. De afname van het briefverkeer versnelt en de grote Amerikaans overname Radial kampt met problemen. CEO Koen Van Gerven stelt zijn oplossingen voor.

INTERVIEW

Hans Bevers, hoofdeconoom van Degroof Petercam, ziet geen reden tot paniek na de vorming van de nieuwe Italiaanse regering. "Wie nu pas ongerust wordt over Italië was de voorbije jaren niet goed wakker."

DE WEEK

Het Amerikaanse Blackrock is 's werelds grootste vermogensbeheerder en daardoor ook een belangrijke aandeelhouder van veel bedrijven. In deze eerste aflevering van een driedelige reeks zetten we Blackrocks participaties in Belgische bedrijven op een rij en belichten we de rol die de vermogensreus speelt als aandeelhouder.

BUSINESS

Wie de regering selectiviteit verwijt, moet toegeven dat de pensioencommissie ook een belastingcommissie is: om haar visie in praktijk te brengen is een belastingverhoging nodig. Dat zegt Marc De Vos, directeur van de denktank Itinera.

BUSINESS

Volgens criticasters is het aanbod van autodeelbedrijven zoals DriveNow, Poppy en Zipcar geen oplossing voor de mobiliteitsproblemen in de steden. "Onzin", reageren de bedrijven. "Autodelen is net een manier om minder auto's in de stad te hebben." Trends bracht drie spelers samen in de filehoofdstad Antwerpen.

BUSINESS

De Belgische overheidsuitgaven zijn de voorbije jaren nooit gedaald. Ze stijgen gewoon minder snel dan vroeger, leert een Voka-studie. Opvallend: de door de Europese Commissie vooropgestelde maximale stijging van de netto-uitgaven werd deze regeerperiode bijna elk jaar overschreden.

BUSINESS

Wat kunnen bedrijven leren van de zeven bedrijven die het nieuwe kwaliteitslabel Best Managed Companies in de wacht hebben gesleept? "Ze laten innovatie stromen door hun hele bedrijf."

BUSINESS

Wie zin heeft in een partijtje tennis, weet dat het niet altijd makkelijk is een geschikte partner en een vrij terrein te vinden. GoTennis wil daar verandering in brengen.

BUSINESS

De BDO-topman Hans Wilmots droomt niet van materiële dingen. De romanist houdt van wandelen, lezen, Coldplay en de negende symfonie van Dvorák.

BUSINESS

De Belgische start-up Menu Next Door, die hobbykoks de kans gaf maaltijden te bereiden voor hun buren, gaf er twee maanden geleden de brui aan. Een verrassing, want het bedrijf had 4 miljoen euro opgehaald en trok veel aandacht.

BUSINESS

De vraag naar meer bioproducten en de toename van allergieën heeft ervoor gezorgd dat er weer meer natuurlijke producten in huis komen. Ook wol lijkt terug van weggeweest.

ZOOM

De strenge regels rond vrije beroepen stremmen de concurrentie en drijven de prijzen op. Dat heeft een studie van het Prijzenobservatorium uitgewezen. Op het terrein klinkt een ander geluid.

BUSINESS

Hij maakt al carrière als hoedenontwerper en kunstenaar. Als operascenograaf is Christophe Coppens met Bartóks Blauwbaard in De Munt pas aan zijn tweede opdracht toe.

AGENDA

Wereldwijd zullen de de winsten dit jaar stijgen met 10 à 15 procent, voorspelt Vincent Juvyns van JPMorgan. "Onze voorkeur gaat uit naar de Verenigde Staten, Japan, de opkomende landen en Europa, in die volgorde. Als de winstverwachtingen worden bevestigd, mogen we uitgaan van een beursstijging van 8 à 10 procent."

MONEYTALK