Web weergave

Geen coronamiserie, maar booming business bij Art & Craft, een specialist in consumentenelektronica met een webshop en twee fysieke winkels. "We waren al dicht voor dat moest."

COVERVERHAAL

Deusjevoo is een van de grootste decorbouwers van ons land. De coronacrisis hakt er diep in. "90 procent van onze business ligt stil."

COVERVERHAAL

De groothandel in jacuzzi's en sauna's Gervi heeft zijn beste seizoen aan zijn neus voorbij zien gaan. Maar de coronacrisis bracht ook massa's bestellingen. "Feitelijk zijn we uitverkocht."

COVERVERHAAL

In een sector waar flinterdunne marges de norm zijn, liet het familiebedrijf Jennes zich opmerken door een behoedzame financiële aanpak. "We geven geen euro te veel uit."

COVERVERHAAL

Luminex is actief in de concert- en de evenementensector. De topmaanden april, mei en juni zijn al in het water gevallen, en ook voor het najaar zijn de vooruitzichten somber.

COVERVERHAAL

De Duitse industrieel Heinz Hermann Thiele kocht in maart plots een tiende van de aandelen van de vliegtuigmaatschappij Lufthansa. Wie is de miljardair die mee wikt en beschikt over het lot van Brussels Airlines?

HET GEZICHT

Er komt geen crash op de woningmarkt door de coronarecessie, voorspelt Koen De Leus, de chief economist van BNP Paribas Fortis, in een rapport dat het Belgisch Financieel Forum enkele dagen geleden publiceerde. Een zwak aanbod, een lage hypothecaire rente, een stabiele koopkracht en een sterke vraag ondersteunen de woningprijzen.

DE WEEK

Corona of niet, Volkswagen wil deze zomer geschiedenis schrijven met de lancering van een betaalbare elektrische wagen, de ID.3. Het model moet de autowereld opschudden, zoals de Kever en de Golf dat ooit deden. Er staat veel op het spel.

BUSINESS

De autoconstructeurs hebben te lang getreuzeld om zich voor te bereiden op de toekomst. Dat het coronavirus hun business heeft gekelderd, maakt de zaken er niet gemakkelijker op. Een aantal onder hen krijgt het heel moeilijk.

BUSINESS

Het ogenblik is aangebroken voor een fundamentele omwenteling van het Belgische productie- en distributieapparaat. Dat zegt Pedro Matthynssens, CEO van Vanbreda Risk & Benefits.

BUSINESS

Activistische aandeelhouders zijn in opmars in Europa. Beursgenoteerde bedrijven zoeken naar de juiste reactie daarop. Enerzijds sporen activisten hen aan tot zelfreflectie, anderzijds werkt hun soms agressieve aanpak op de zenuwen.

BUSINESS

Rubicon stoomt mensen klaar voor het ondernemerschap. Het coachingbedrijf deed dat eerst met evenementen en workshops, maar moet door de coronacrisis de Rubicon van de digitalisering oversteken.

BUSINESS

De coronacrisis hakt diep in op de arbeidsmarkt van alle EU-landen. Straks volgt wellicht een ongelijk en asymmetrisch herstel. Landen die voor hun groei sterk afhankelijk zijn van zwaar geraakte sectoren zoals het toerisme en de horeca wacht een zware rit.

BUSINESS

De onzekerheid bevriest de overnamemarkt. Hoeveel zal een bedrijf na de coronawinter nog waard zijn? Een tiende tot een vijfde minder, blijkt uit een rondvraag door Vlerick Business School. "Ik hoop dat het geen uitverkoop aan het buitenland wordt."

BUSINESS

De fiscale columnisten van Moneytalk gaan door waar de experts van de Hoge Raad van Financiën stopten. Welke belastinghervorming heeft ons land nodig?

MONEYTALK

Het coronavirus is nog niet overwonnen, maar China houdt zich klaar om snel uit de startblokken te schieten als de wereldeconomie herstelt.

MONEYTALK