Als Trends abonnee heb je toegang tot

Web weergave

Rika Coppens, de CEO van House of HR, kan een fraai palmares voorleggen. Haar bedrijf groeit sterker dan de markt. Het is een voorloper in digitale hr-diensten, zoals supersnelle apps om vacatures in te vullen, en houdt stand tussen de mondiale spelers. Bain Capital Partners, een van de grootste private investeringsmaatschappijen ter wereld, is de nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Als kers op de taart is Rika Coppens de nieuwste Trends Manager van het Jaar.

TRENDS MANAGER VAN HET JAAR

Diane Govaerts werd op haar 32ste CEO van het transportbedrijf Ziegler en wordt al op haar 38ste bekroond tot de Franstalige Trends Manager de l'Année. De belangrijkste kwaliteit van een goede manager? "Inspireren."

TRENDS MANAGER VAN HET JAAR

'Een Vlaams bedrijf vecht op leven en dood wegens buitenlandse bluf, ambitie, hebzucht, macht, geld en schimmige financiële praktijken', zegt Pedro Matthynssens, CEO van Vanbreda Risk & Benefits.

INZICHT

De omvang van de schade die het heel restrictieve covidbeleid van Xi Jinping aan de Chinese samenleving heeft toegebracht, begint zichtbaar te worden. Ze ondergraaft de legitimiteit van de Communistische Partij.

HET BESTE UIT...

Hij is al lang niet meer in productie, maar de registratiecijfers stijgen gestaag. Waarom verovert de Trabi weer de Duitse wegen?

HET BESTE UIT...

Patrick Vandenrhijn is de CEO van de Duitse machinebouwer voor de elektronica-industrie bdtronic

HET BESTE UIT...

Oprichters van scale-ups die een miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in de One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.

INSPIRATIE

Vorig jaar klopten meer dan 200.000 mensen per maand aan bij de Belgische voedselbanken. Dat zijn er 25.000 meer dan in 2021 - onder wie modale tweeverdieners - en de grootste stijging ooit. Het baart gedelegeerd bestuurder Jef Mottar zorgen, temeer omdat er van de producenten minder voedsel binnenkomt. "Die evolutie is helaas onomkeerbaar."

INSPIRATIE

Batterijen zijn een cruciale sleutel voor de energietransitie, zowel voor elektrische wagens als voor energie-opslag. Azië domineert de batterij-productie, Europa hinkt achterop. Heel wat Europese start-ups proberen dat tij te keren, waaronder deze drie Belgische bedrijven.

INSPIRATIE

In zijn jongste roman verwerkt de Engelse auteur Jonathan Coe de dood van zijn moeder tijdens de coronapandemie. Maar de politiek en de economie zijn nooit veraf. "We zijn trots op onze Britse humor. Maar we hebben de neiging problemen weg te lachen in plaats van ze op te lossen."

INSPIRATIE

Niets doet mijn culinair hart sneller slaan dan een keuken waar de fonds nog voor elke saus apart gemaakt worden. Dat Eric Fernez van d'Eugénie à Emilie ook Ambachtsman van het jaar 2023 bij Gault&Millau is geworden, doet me met plezier naar Henegouwen trekken.

INSPIRATIE

De modefotografie begon voor Paul Kooiker als een tussendoortje. Het Amsterdamse foam wijdt er een hele tentoonstelling aan.

INSPIRATIE

Sinds corona kiezen almaar meer Belgische bedrijven voor een samenwerking met een maatwerkbedrijf. "Waarom zouden we naar China trekken als we hier om de hoek sneller, stabieler en duurzamer kunnen produceren en monteren?"

INSPIRATIE

Vanaf 1 januari is het capaciteitstarief van kracht. Een deel van de netkosten hangt voortaan af van uw piekverbruik. Of u in 2023 meer of minder netkosten betaalt, hebt u deels zelf in de hand.

GELD en BEURS

Elke dinsdag en donderdag chat hoofdredacteur Danny Reweghs met zijn abonnees.

GELD en BEURS

Beleggen in wijn? Het klinkt als een enigszins uit de hand gelopen hobby, maar dat is het allerminst. Bij het Antwerpse veilinghuis Sylvie's veranderen jaarlijks tienduizenden flessen absolute topwijn van eigenaar. "Wijn zit in de lift als belegging, maar net zoals met auto's of kunst is het uitkijken geblazen."

GELD en BEURS

Soms raken freelancers op piekmomenten bedolven onder het werk, of halen ze een opdracht binnen die te groot blijkt te zijn voor één persoon. Dan kan samenwerken met een andere freelancer een oplossing zijn. Maar er zijn valkuilen.

GELD en BEURS