Trends

Web weergave

Er valt nauwelijks nog een beslissing over de versoepeling van de lockdown zonder het advies van de biostatisticus Niel Hens. Zijn wiskundige model moet de impact van genomen maatregelen op het verloop van de epidemie voorspellen.

HET GEZICHT

Het Grondwettelijk Hof heeft de wet vernietigd die het mogelijk maakte tot 6000 euro per jaar onbelast bij te verdienen. Die beslissing is niet meer dan logisch, vindt Caroline Deiteren van de studiedienst van de zelfstandigenorganisatie Unizo.

DE WEEK

De aannemingsbedrijven bereiden de heropstart van hun werven in een sfeer van optimisme voor. Er is wel twijfel over de anderhalve meter afstand, de buitenlandse werknemers en de aanvoer van materiaal. Werk is er meer dan genoeg.

BUSINESS

In afwachting van een vaccin tegen covid-19 kunnen patiënten en de medische wereld enkel hopen dat er snel een sterk virusremmend medicijn beschikbaar zal zijn. Maar viroloog Johan Neyts waarschuwt voor overdreven optimisme. "Het duurt minstens tien jaar om zo'n middel te ontwikkelen."

BUSINESS

De uitnodigingen voor webinars stromen vlot de mailboxen binnen. Veel bedrijven gebruiken zo'n onlinepresentatie als alternatief voor een klassiek evenement. Zo'n webinar neem je het best niet te lichtzinnig op.

BUSINESS

De coronacrisis verplichtte winkels en bedrijven massaal de deuren te sluiten. Vele stapten over op onlineverkoop. Maar het aanbod is groot en de klant heeft veel keuze. Diensten en producten verkopen via een abonnementsformule kan dan interessant zijn.

BUSINESS

We hebben te hard gewerkt om ons te laten platleggen door dit onzichtbare beestje. Het geeft me een nooit geziene vechtlust. Dat zegt Daniëlle Vanwesenbeeck, general manager van Mastermail.

BUSINESS

Amper een jaar na hun eerste grote kapitaalronde tankt het jonge Deliverect 16,25 miljoen euro bij. Horecazaken verwerkten wereldwijd al meer dan 3,5 miljoen onlinebestellingen via Deliverect. "Afhalen en leveren is nu de levenslijn van de horeca, maar daar willen we niet van profiteren", zeggen de oprichters Zhong Xu en Jan Hollez.

DURVERS

AFC-Collection biedt interieurdiensten aan met een leaseformule. "Dat is handig in coronatijden met beperkte liquiditeiten en kostenbesparingen."

DURVERS

Het succes van onze eerste Belgische unicorn Collibra valt deels terug te brengen tot de crisis van 2008. Dat zegt Fredrik Tibau, expert Digital Innovation & Growth bij Agoria.

DURVERS

De prijs van Amerikaanse ruwe olie zakte onlangs onder nul. Ook de Brent-olie staat op een dieptepunt. We betalen daardoor minder om onze auto vol te tanken en onze huizen te verwarmen. Maar de lage olieprijs is niet alleen maar positief.

BUSINESS

We zijn allemaal een beetje een slachtoffer van het coronavirus, maar we kunnen niet allemaal een beroep doen op een verzekering gewaarborgd inkomen. Verzekerden kunnen die dekking enkel aanspreken als het virus arbeidsongeschiktheid veroorzaakt.

MONEYTALK

De Franse vermogensboetiek Carmignac maakte naam tijdens beurscrisissen, omdat zijn vlaggenschipfonds Patrimoine goed standhield tijdens de dotcomcrash en de bankencrisis. De voorbije jaren verloor Carmignac Patrimoine van zijn pluimen, maar vandaag staat het fonds er weer.

MONEYTALK