Web weergave

'Het was beter geweest als elke partij niet alleen de impact van bepaalde fiscale cadeautjes zou laten berekenen, maar ook zou zeggen waar ze het geld zou halen om de rekening te doen kloppen.' Dat zegt Alain Mouton, redacteur bij Trends.

OPINIE

De Amerikaanse regering wil de Iraanse olie-export stilleggen. Dat veroorzaakt een opstoot van de olieprijzen. "Op korte termijn zullen die prijzen volatiel zijn, maar op langere termijn is de trend dalend", voorspelt Thijs Van de Graaf, professor energiebeleid en internationale politiek aan UGent.

DE WEEK

Nadia Jansen staat aan het hoofd van Jansen the Building Company, een aannemer die niet terugschrikt van grote projecten. Het bedrijf uit Zonhoven doet het goed in een competitieve sector, maar dat is niet altijd zo geweest. "Meer dan eens balanceerden we op de rand van het faillissement."

BUSINESS

Via hun website en sociale media boetseren solo-ondernemers hun business op maat van hun aanbod, hun gezin en zichzelf. "Je kunt in je eentje perfect een succesvolle zaak uitbouwen met behoud van al je vrijheid."

BUSINESS

Terwijl retailers klagen over de moeilijke concurrentie tegen de e-commerce, zien vier jonge merken net het potentieel van een offlinezaak. Mensen willen het merk en het product voelen.

ZOOM

Studio 100 danst van record naar record, gedreven door de kasstromen uit de pretparken en de verbluffende ticketverkoop voor de musical 40-45. Met een historisch lage schuldgraad investeert de mediagroep in vijf jaar een kwart miljard euro, en houdt ze een flinke spaarpot voor overnames klaar.

BUSINESS

Terwijl almaar meer Europese kmo's een beroep doen op leen- en kredietfondsen, blijft bankfinanciering in België bijna onaantastbaar. "Toch kan direct lending interessant zijn voor volwassen kmo's met groei-ambities", zegt Sebastiaan Preckler van Deloitte.

BUSINESS

De heilige stad Heliopolis spreekt sinds mensenheugenis tot de verbeelding. De Belgische ondernemer Edouard Empain stichtte ruim honderd jaar geleden de stad van zijn dromen. Zijn zoon Louis bouwde in Brussel in de jaren dertig de Villa Empain. Het huis is nu een kunstencentrum, waar tegelijk tentoonstellingen lopen over Heliopolis en de flamboyante jaren dertig.

AFTERWORK

Saters, plantaardige monsters, fabelwezens: in het Museum Plantin-Moretus tonen kunstenaars hun bizarste fantasieën.

AGENDA