Web weergave

De Super League van de rijkste en grootste Europese voetbalclubs heeft nog geen 24 uur standgehouden. Ze wilden de florerende grote Amerikaanse sporten imiteren: een gesloten en elitaire competitie zonder degradaties. Maar de Super League zou mijlenver staan van hoe de NBA, de NFL en andere competities zich organiseren.

INZICHT

Frédéric de Mévius, een telg van de adellijke Belgische AB InBev-aandeelhouders, is al decennia gefascineerd door de financiële begeleiding van bedrijven. Hij zet zijn schouders onder PlanetFirst Partners. Het Britse fonds investeert in duurzame bedrijven rond gezondheidszorg en milieu.

INZICHT

De familie De Mévius, een van de sleutelaandeelhouders van AB InBev, doet al decennia aan biologische landbouw in de omgeving van Namen. Trends bracht een bezoek aan het landbouwgebied, waar biodiversiteit troef is. "In landbouw spreek je per definitie over langetermijnprojecten, waarvan we pas na jaren de vruchten zullen plukken."

INZICHT

De familie De Pret wordt naast de oprichters en de bank BNP Paribas Fortis de derde aandeelhouder van PaxFamilia. Dat digitale platform wil vermogensbeheer en vermogensplanning gemakkelijker maken, en is de voorbije jaren snel gegroeid.

INZICHT

Het Nederlandse duurzamechemiebedrijf Avantium bereidt een revolutie in plastic verpakkingen voor. Daar moet PEF voor zorgen, een milieuvriendelijke variant van het massaal gebruikte pet, waarvoor aardolie nodig is. 'We doen iets unieks', zegt CEO Tom van Aken.

INZICHT

INSPIRATIE

Stelt u hoge eisen aan uzelf en anderen? Of heeft u last van uitstelgedrag? Dan zou u kunnen kampen met perfectionisme. En dat is niet alleen een individueel, maar ook een maatschappelijk probleem. Psychologe Chantal van der Leest schreef er een boek over, met dertien tips om perfectionisme te bestrijden.

INSPIRATIE

Net zoals andere events kan de Belgian Pride, die jaarlijks in mei plaatsvindt, niet doorgaan. Er komt een digitaal event, maar voortaan moet het merk het hele jaar door leven.

INSPIRATIE

INSPIRATIE

Omina Technologies heeft met Justifai een platform ontwikkeld waarmee organisaties artificiële intelligentie kunnen inzetten om problemen op te lossen. "Met onze software hoeven ondernemingen geen leger AI-experts in te schakelen", zegt CEO Rachel Alexander, een Amerikaanse die eerder voor Studio 100 werkte.

DURVERS

'Door onze code open te stellen, kunnen overheden en organisaties met beperkte middelen ook onze software gebruiken om hun burgers of hun stakeholders te betrekken in de besluitvorming.' Dat zegt Aline Muylaert, medeoprichter van het Brusselse techbedrijf CitizenLab

DURVERS

De arbeidsmarkt trekt opnieuw aan, met een toenemende krapte als gevolg. Het hr-techbedrijf Wiggli lanceert een digitaal platform waarmee bedrijven snel openstaande vacatures kunnen invullen en vissen in een grotere vijver van werknemers, zelfstandigen, freelancers en stagiairs. "Met ons platform kunnen we twee keer meer banen op tijd invullen", zegt CEO Farid El Machaoud.

INSPIRATIE

Lotus krijgt ook in ons land het toevoegsel 'Biscoff' op de verpakking. Dat past in de internationale strategie van Lotus Bakeries om overal dezelfde naam op hetzelfde product te kleven.

INSPIRATIE

De beurs is een gevaarlijke plaats voor kleine beleggers, hoor je vaak. Ze zouden een gemakkelijke prooi zijn voor de professionele beleggers. Het lijkt wel of de grote spelers superkrachten hebben. Welnu, dan is er goed nieuws: ook de kleine belegger kan zich superkrachten aanmeten. En dat is niet eens zo moeilijk.

MILLENNIALS AAN HET WOORD