Web weergave

Particuliere vermogens zonder ervaring met vastgoed dreven de voorbije decennia de prijzen van projecten op. Het idee leefde dat de prijs van woningen gedoemd is om te stijgen. Maar wat kan stijgen, kan ook dalen, stelt Trends-redacteur Hans Brockmans.

OPINIE

De veiligheid van de burgers garanderen is sinds mensenheugenis dé kerntaak van de overheid. België verwaarloost die opdracht al lang. De top van de politie waarschuwt dat ze haar functie niet meer naar behoren kan vervullen. Alleen meer geld en middelen ertegenaan gooien, zal niet volstaan, stellen experts. Hetzelfde geldt voor buitenlandse veiligheid en defensie.

INZICHT

De verkiezingsoverwinning van Emmanuel Macron was groter dan verwacht, maar de Franse president erft een verdeeld Frankrijk waar twee bevolkingsgroepen almaar meer naast elkaar leven. Dat beperkt zijn bewegingsruimte om broodnodige hervormingen door te voeren. Macron zal vooral de Europese kaart trekken.

INZICHT

Het garanderen van de koopkracht is de eerste werf voor de herverkozen Franse president Emmanuel Macron. Maar de weg daarnaartoe, via belastingverlagingen en cheques, is moeilijk en slaat een miljardengat in de staatskas, terwijl Frankrijk al jaren met een hoog begrotingstekort kampt.

INZICHT

De 44 miljard dollar die Tesla-CEO Elon Musk overheeft voor de sociaalnetwerksite Twitter, een nicheplatform met een belabberd verdienmodel, is economisch niet te verantwoorden. Toch is Twitter van onschatbare waarde voor de rijkste man ter wereld.

INZICHT

Werkt in New York als CEO van het communicatiebureau Carpe mutatio. Ze is ook voorzitter van BelCham

HET BESTE UIT...

Wat voor de arbeidsmarkt in het algemeen geldt, is ook van toepassing op de nichemarkt van het interim-management. Sinds de zomer van vorig jaar steeg de vraag naar interim-managers fors. Een interim-manager is niet langer een quick fix voor een bedrijf in crisis of met een acuut probleem.

INZICHT

Oprichters van scale-ups die een miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in de One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.

INSPIRATIE

Een sportdrank die ook nog eens wegdrinkt als een fris biertje? Laurens D'Hoore ontwikkelde Thrive, dat amper een jaar na de lancering zelfs zijn stoutste verwachtingen heeft overtroffen.

INSPIRATIE

Door de vergrijzing is agetech een boomende sector. Toch is innoveren in de ouderenzorg niet altijd makkelijk, onder meer door de regelgeving en de verschillende snelheden bij zorginstellingen en start-ups. Daar weten de voortrekkers Nobi, Jane en Cubigo alles van.

INSPIRATIE

Elke dinsdag en donderdag chat hoofdredacteur Danny Reweghs met zijn abonnees.

ADVIES

Beleggers met een defensief profiel kijken sinds begin dit jaar tegen grote verliezen aan. Beleggingsproducten die veilig en stabiel behoorden te zijn, duiken in het rood. De risicoprofielen die beleggers opgekleefd krijgen en de risicoklassen waar beleggingsproducten in vallen, blijken niet aangepast aan de economische situatie met een structureel hogere inflatie.

COVERVERHAAL