Web weergave

Een volledige privatisering van Belfius is het beste, want de Belgische overheid heeft niets te zoeken als speler op de financiële markt. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.

INTRO

Een bedrijfswagen, cash of een mobiliteitsbudget? Bedrijven hebben niet gewacht op de plannen van de regering om alternatieve vervoersvormen te faciliteren. Om talent aan te trekken en te houden, worden meer en meer mobiliteitspakketten op maat uitgewerkt. Trends loodst u door het keuzemenu.

COVERVERHAAL

Het leasingbedrijf Alphabet Belgium is uitgegroeid tot de derde speler op de Belgische markt. Erik Swerts, de nieuwe topman, wil sneller blijven groeien dan de markt en het bedrijf nog wendbaarder maken om vlotter in te spelen op de nieuwe mobiliteitsbehoeften.

COVERVERHAAL

Tot hij Marc Coucke opvolgde als eigenaar en voorzitter van voetbalclub KV Oostende, was Peter Callant (51) buiten de verzekeringssector nagenoeg onbekend. "Het leven is voor mij en mijn medewerkers veel gemakkelijker geworden", stelt Callant vast. "Voetbal opent deuren, en over naambekendheid hoeven we ons geen zorgen meer te maken."

INTERVIEW

Het Brusselse ondernemerstrio achter Cowboy werkte al met fietskoeriers voor hun vorige start-up, de maaltijdleverancier Take Eat Easy. Met Cowboy gaan ze helemaal de fietstoer op. Ze brengen een hippe, relatief betaalbare e-bike op de markt. Dat Cowboy vers kapitaal had opgehaald, raakte vorige week pas bekend bij de lancering van de fiets.

BUSINESS

Sinds eind vorig jaar assembleert APGmoto in Wevelgem lichte motorfietsen. De motoren zijn een Belgisch ontwerp. De meeste onderdelen komen van toeleveranciers uit Europa, China en India.

BUSINESS

Een jaar lang volgen we het wel en wee van vier start-ups.

BUSINESS

Tot nog toe was de Waregemse vastgoedontwikkelaar ION vooral actief in West-Vlaams woningvastgoed. Hij verruimt zijn focus, ook naar het buitenland, om 1,2 miljard aan nieuwe ontwikkelingen te realiseren. Daarom zoekt het 100 miljoen euro bij vermogende particulieren.

BUSINESS

Peter Michiels staat nog maar vijftien maanden aan het hoofd van het hr-beleid en de interne communicatie van de hoogspanningsnetbeheerder Elia. Het veranderingsproces dat hij mee heeft ingezet, levert hem de titel van HR Manager of the Year op.

BUSINESS

De federale ambtenaren staken op 30 april tegen het beleid van de federale regering. Nochtans verklaarde Luc Hamelinck, de voorzitter van ACV Openbare Diensten altijd al de voorkeur te geven aan overleg. Dat is volgens hem nog altijd zo, maar Hamelinck vindt dat de vakbonden nu moeten reageren op wat hij "een flagrante aantasting van het ambtenarenstatuut" noemt.

BUSINESS

"Als je kijkt naar de werkgelegenheid, kan je moeilijk tegen de groei van de Antwerpse haven zijn", zegt Elvira Haezendonck, professor strategie aan de VUB. Uit nieuw studiewerk blijkt dat de toegevoegde waarde van containers groter en belangrijker is voor de Vlaamse economie dan velen denken.

BUSINESS

Na de fusie van de verzekeraars Nationale-Nederlanden en Delta Lloyd Life verschuift de managementfocus van de operationele integratie naar commerciële groei. Dat gaat gepaard met de lancering van de merknaam NN, die in België nieuw in de markt gezet wordt.

BUSINESS

De Leuvense transportbaas Benny Smets wou formule 1-piloot worden, houdt van steden ontdekken en kan genieten van een koude Stella.

BUSINESS

Met het lenteweer slaan heel wat mensen meer aan het sporten en gaan ze op zoek naar gepaste voeding en drankjes. Hoe ziet de de markt van sportvoeding en sportdranken eruit?

ZOOM

In de bijhuizen van het Centre Pompidou en het Louvre in Metz en Lens lopen twee verrassende thematentoonstellingen: een over moderne kunstkoppels en een over de Kadjaren.

AGENDA

Verzekeringsmaatschappijen weigeren volgens specialisten heus niet zo vaak om schadevergoeding uit te keren. En als u deze vijf valkuilen weet te vermijden, hoeft u zich helemaal geen zorgen te maken.

MONEYTALK