Web weergave

De beveiliging gaat helemaal van het systeem als de overheid de begrotingstekorten kan financieren met vers geprint geld. Dat is een blanco cheque voor slecht beleid. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.

INTRO

'De notarissen en de financiële tussenpersonen verdienen niets aan die verzekering gewaarborgd wonen, maar de klant terdege informeren zou deel moeten uitmaken van een goede dienstverlening. Ook de overheid kan een extra inspanning doen.' Dat zegt Trends-redacteur Ilse De Witte.

OPINIE

Gene Murtagh, de CEO van de Ierse bouwmaterialenreus Kingspan, is eigenwijs maar geduldig. Kort nadat zijn bod op de isolatiedivisie van Recticel midden 2010 werd verworpen, kondigde hij aan ooit een nieuwe poging te doen. Et voilà.

HET GEZICHT

De Brusselse start-up Lawbox begon met modelcontracten voor particulieren, ondernemers en kmo's. Voortaan verkoopt het zijn diensten in licentie aan grote organisaties zoals Partena, Axa en Carrefour.

BUSINESS

Een jaar lang volgen we het wel en wee van vier start-ups.

BUSINESS

'Dat is de sleutel tot succesvol ondernemerschap. Een coach, zoals de topsporters er eentje hebben.' Dat zegt Karen Boers, CEO van BeCode.

BUSINESS

Bij IKEA woedt een revolutie. Het bedrijf bezorgt aan huis, opent winkels in stadscentra, verhuurt meubels, enzovoort. De Zweedse meubelgigant wil zich aanpassen aan de nieuwe consumptiegewoonten en zijn positie versterken ten opzichte van de e-commercereuzen. De groep heeft aangekondigd dat ze wereldwijd 7500 banen wil schrappen. We praten exclusief met CEO Jesper Brodin.

BUSINESS

De Luikse wafels genieten zowat overal ter wereld bekendheid. Gofrino uit Borgworm heeft van deze verwennerij met parelsuiker zijn specialiteit gemaakt. Een bezoek aan een heel heet, maar lekker ruikend atelier.

MADE IN BELGIUM

Volgens Erik Swerts, de topman van het leasingbedrijf Alphabet Belgium, wordt het belang van mentale fitheid in onze complexe maatschappij onderschat. Zelf maakt Swerts zijn hoofd leeg door te fietsen, te lezen en te "prutsen in de marge".

BUSINESS

De West-Vlaamse ondernemer Xavier Costenoble, de mede-eigenaar en CEO van Winsol, schudt de ingedommelde producent van ramen, deuren en zonnewering wakker en werkt aan winstgevendheid en groei. De ambitieuze topman wil de omzet van Winsol jaarlijks sterk doen toenemen om binnen de vijf jaar de kaap van 100 miljoen euro te ronden.

BUSINESS

In De Tijdreiziger blikt Hans Bourlon, CEO van Studio 100, met veel fantasie enkele decennia vooruit. Deze week: Verliefd zijn kan in 2059 vreemde gevolgen hebben

BUSINESS

D'Ieteren, de grootste auto-invoerder van het land, wil nieuwe mobiliteitsdiensten ontwikkelen. Twee jaar geleden richtte het daarom de incubator Lab Box op. De eerste resultaten: de groep kocht een dienst die auto's met chauffeur verhuurt, en hoopt over enkele maanden een klein aanbod van autonome busjes te kunnen lanceren.

BUSINESS

"De technologische vooruitgang voltrekt zich in een razend tempo. Om mee te zijn, zetten wij volop in op menselijk kapitaal en opleiding", zegt Koen Verbergt. Hij is de CEO van Unit-T, een joint venture van Telenet en de Europese dienstverlener Solutions 30. Zijn ambitie? Het beste servicebedrijf van het land worden.

BUSINESS

'Hoe maakt u het?' is het thema van de negentiende Erfgoeddag. Zondag 28 april staat in Vlaanderen het culturele erfgoed van vakmanschap en meesterschap in de schijnwerpers. Ervaren vaklui laten zien hoe ze hun ambachtelijke producten maken, hoe ze hun kennis doorgeven of innoveren in hun branche.

AFTERWORK

Met een nieuwe formule bevestigt Art Brussels vanaf 25 april haar positie als toonaangevende Belgische beurs voor hedendaagse kunst.

AGENDA

Van de werknemers in de privésector heeft minder dan 20 procent een verzekering gewaarborgd inkomen, die de kloof dicht tussen de ziekte-uitkering en het laatste loon. Nochtans zetten werknemers de verzekering gewaarborgd inkomen op gelijke voet met de hospitalisatieverzekering.

MONEYTALK

De meeste grote vermogensbeheerders hebben een flexibel gemengd beleggingsfonds gelanceerd. De meeste van die producten leggen nog altijd de nadruk op aandelen.

MONEYTALK