Trends nr. 16 | 18 april 2019

Web weergave

Wat is het nut van een vastgoedmakelaar?

Een goede vastgoedmakelaar verlost u van verkoopstress. Hij of zij zal uw woning op een vlotte manier verkopen tegen een correcte prijs. Maar aan die zekerheid hangt een prijskaartje.

COVERVERHAAL

'Er zijn artsen in overvloed'

Een mens zou bijna denken dat de de regering de sociale zekerheid wil leegknijpen. Dat zegt Trends-redacteur Roeland Byl.

OPINIE

De koning van de livemuziek

Live Nation Entertainment rolt onder leiding van Michael Rapino als een pletwals door de muziekindustrie. Dat het Amerikaanse muziekconcern ook de exploitatie van de nv Antwerps Sportpaleis zou verwerven, stond in de sterren geschreven.

HET GEZICHT

'De winnaar krijgt alles'

Uber heeft zijn beursgang aangevraagd. Het deelplatform wordt gewaardeerd op 100 miljard dollar, maar het is structureel verlieslatend en heeft weinig tastbare waarde op zijn bedrijfsbalans. "De waardering van Uber is maar correct als het zijn plan om marktleider te worden, kan waarmaken", zegt Koen De Leus, de hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis.

DE WEEK

Start-ups hebben overheidsinvesteringen nodig

Overheden en start-ups, het lijken tegenpolen. Toch investeren overheden erg veel in start-ups. Ze spelen zo zelfs een cruciale rol. Ze helpen marktfalen te corrigeren en risico's voor privé-investeerders te beperken.

BUSINESS

Handtassen nieuwe stijl

België heeft iets met handtassen. Het iconische Delvaux beweert zelfs dat het de handtas heeft uitgevonden. Delvaux is intussen in Chinese handen, maar in ons land is een nieuwe generatie handtasontwerpers opgestaan. Ze experimenteren met nieuwe vormen, kleuren, technieken en materialen, produceren in fairtradeateliers of maken unieke stukken.

BUSINESS

Sales is een teamsport geworden

De juiste mensen vinden en houden, het verkoopproces verknippen in een goed geoliede ketting en zorgen dat de verkooppijplijn goed gevuld blijft. Zo kunnen groeibedrijven hun verkoopteam een niveau hoger laten spelen.

BUSINESS

Vastgoed verkopen met een joystick

Met het nieuwe platform van het proptechbedrijf Around Media wordt het verkennen en inrichten van een toekomstig nieuwbouwappartement kinderspel. De Gentse scale-up zet dit jaar de stap naar het buitenland.

BUSINESS

'Ik verloochen mezelf niet'

Marco Croon, de topman van het keuringsbedrijf Vinçotte, houdt van golf, paardrijden en koken. Volgens de ingenieur kunnen Belgische bedrijven het verschil maken door in te zetten op snelheid.

BUSINESS

Miniatuurauto's voor wereldsterren

Wat hebben Bono, Ralph Lauren en Jacky Ickx met elkaar gemeen? Ze zijn tuk op de unieke miniatuurauto's die de Brusselaar Frédéric Suber voor hen maakt.

ZOOM

Waanzin in Voorlinden

Met soloshows van publiekslieveling Yayoi Kusama en Armando slaat het Museum Voorlinden een dubbelslag.

AGENDA

De metamorfose van het landbouwfonds

Beleggingsfondsen die investeren in landbouw, hebben in de voorbije drie jaar een metamorfose ondergaan. En ze hebben de belegger geen windeieren gelegd.

MONEYTALK

'Er moet daadkrachtig en moedig gesaneerd worden'

'Eerder dan na te denken over welke burger het gelag zal betalen, zou de politiek moeten inzien dat ze de financiële huishouding van de staat op orde moet zetten.' Dat zegt Anton Van Zantbeek, advocaat Rivus en gastdocent Fiscale Hogeschool.

MONEYTALK